Astrid besegrade cancern. Nu charmar hon hela nätet med sin supersöta bild.

Lilla Astrid var bara två år gammal när läkare upptäckte att hon hade en cancertumör vid vänstra ögat. Ett år efter en lång kamp mot cancern är Astrid fri från sjukdomen. Och här är supersöta bilden på Astrid som charmar hela nätet, skriver Kvällsposten.

För ungefär ett år sedan fick familjen det hemska beskedet att lilla Astrid, då två år gammal, hade drabbats av den ovanliga cancerformen rabdomyosarkom. Hennes ena ögonlock hade börjat och när det blev värre upptäckte läkarna tumören vid vänstra ögat.

Det har nu gått ett år och Astrid har cytostatikabehandlats, fått protonstrålningoch och opererats. Nu är hon fri från cancern men hon måste fortfarande genomgå flera operationer och undersökningar, berättar Astrids mamma Karin Grolander.

Men innan dess ska Astrid få en riktig superdag. Det är stiftelsen Jonsters charity som står bakom den. Astrid och fyra andra barn har blivit utvalda för att få en riktig drömdag. De ska bo på lyxigt hotell i Göteborg, de får god mat, godis och leksaker. Dessutom ska de få gå på konsert med Hasse Andersson och de ska få backstage-pass och autografer.
– Jag har berättat för henne och hon har fått lyssna på Hasse. Hon sitter och diggar med och sjunger, men det är nog svårt när man är så liten att förstå exakt. Det gör hon nog inte förrän hon väl är där, men då tror jag hon kommer att tycka det är jätteroligt, säger mamma Karin till Kvällsposten.

Bild

11001935_10154037679612524_8380849029527815009_n

När Jonesters Charity la ut en bild på Astrid på sin Facebooksida överöstes de med fina kommentarer och likes. Aldrig tidigare hade så många delat ett inlägg från stiftelsen. I skrivande stund bilden fått över 12 000 likes.
– Astrid har blivit en ofantlig viral succé. 250 000 personer har sett bilden på Astrid. Men det är inte det viktigaste, det viktigaste är att lilla söta Astrid – som har genomgått ofantligt mycket smärta – ska få lov att uppleva en drömdag, säger Jone Sölvik, grundare av Jonesters Charity, enligt KvP.

Här har vi söta och starka Astrid. Snälla ge henne massor av likes. Hon är en kämpe!

Hon är en av dem som under hösten…

Posted by Jonsters Charity on Sunday, September 13, 2015

Jag kan inte mer än att hålla med. Astrid är en riktig kämpe! Hennes supersöta bild berör mig djupt. Heja Astrid 🙂

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna