Astrid Lindgrens värld öppnar upp för flyktingbarn.

Temaparken ”Astrid Lindgrens värld” i Vimmerby skulle egentligen ha stängt för säsongen. Men när de fick frågan om de kunde ställa upp och hålla öppet för en riktigt god anledning tvekade de inte en sekund.

Den första november slog Astrid Lindgrens värld i Vimmerby egentligen igen sina dörrar för säsongen. Men när parken fick frågan om att hålla öppet för nyanlända och ensamkommande flyktingbarn bestämde sig leklandet för att tänka om.

– Vimmerby IF jobbar mycket med integration här och vi har samarbetat med dem förut, så när de frågade sa vi ja. Det handlar om våra värderingar som ju är Astrids värderingar. Kan vi hjälpa till så gör vi det, säger Joacim Johansson, som är VD på Astrid Lindgrens värld till Aftonbladet.

Nu kommer de nyanlända barnen att få chansen att bekanta sig med välbekanta miljöer från bland annat Bullerbyn, Nils Karlsson-Pyssling och Lotta på Bråkmakargatan. I fyra extra veckor kommer Astrid Lindgrens värld att hålla öppet och två dagar i veckan får alla som vill, oavsett vilka de är, komma och leka i parken.

– Det är ju en del av hela vår tanke att visa upp det svenska kulturarvet. Vi har också skänkt böcker till de som jobbar med integrationsfrågor lokalt, så de här barnen får läsa Astrids berättelser som faktiskt kan lära dem en del om svensk historia, säger Joacim Johansson till Aftonbladet.

Jag tycker att det här är riktigt fint gjort av Astrid Lindgrens värld, om du håller med får du gärna klicka på gilla