Autistisk pojke gallskriker på planet – då gör främmande kvinnan det ingen annan vågar

Personligen så hatar jag att flyga! Även om jag vet att risken för att det ska hända en olycka är försvinnande liten, så kan jag inte släppa tanken på att något hemskt ska ske där uppe i luften. Sen är det ju inte heller kul att sitta inträngd med mängder av främlingar i trånga stolar.

För den här lilla pojken med autism blev det för mycket. Flyget, som gick till Israel, var hela 3 timmar försenat. En timme in i flygningen orkade inte pojken mer – och fick ett sammanbrott.

Han grät högt och ljudligt i 15 minuter, och passagerarna i planet blev uppenbart irriterade på honom. 

Men en främling visste precis vad pojken behövde. Hon sträckte ut en hand till pojken och gjorde det ingen annan vågade.

Kvinnan heter Rochel Groner, och hon och hennes man Bentzion hade hört pojken gråta. De arbetar båda med att hjälpa personer med speciella behov, och hade erfarenhet av barn med autism.

Rochel tog den lilla pojkens hand och gick och satte sig med honom i ett avskilt hörn på golvet. 

Där vaggade hon honom och tröstade honom tills han lugnat ner sig. Sedan lekte hon lekar med honom i flera timmar. 

De andra passagerarna förundrades över hur bra hon hanterade pojken.

Rochels man passade på att ta några bilder och publicerade dem senare på sin facebooksida. Han berättade om händelsen på flygplanet och om parets arbete för att hjälpa människor med speciella behov.

”Vi på Friendship CircleZABS Place och Chabad har lärt oss att om vi bara erbjuder vår hand i kärlek och acceptans, så kommer mirakel att ske.” skriver han i inlägget.

Vilken underbar historia! Tur att det fanns en person på planet som förstod vad denna lilla pojke behövde, och som vågade sträcka ut en hand trots att han var en främling för henne.

Vi behöver fler människor som Rochel! Dela gärna historien till dina vänner och påminn dem om hur viktigt det är att visa vänlighet mot våra medmänniskor.

Publicerad av Newsner familj