Autistiske Johan mobbads i ishallen. Men mammans lapp förändrade allt.

Johan, 16 år, från Ljusne har autism och älskar ishockey. Då han har autism är han ofta lite ryckig och flaxig i sina rörelser. Detta är något som gjort att Johan ofta blivit mobbad. För en tid sedan satte Johans mamma upp en lapp i den lokala ishallen och efter det har ungdomarna som spelar fått upp ögonen för Johan, skriver Aftonbladet.

Det var Johans lillebror Sebastian, som är 12 år gammal och som spelar i ett av de lagen som brukar träna i ishallen, som fick idéen med lappen. Han tycket att storebrodern Johan behandlades illa av barnen i ishallen så han sa till sin mamma Ulrika att skriva en lapp.

Mamman tyckte att det var en bra idé och och skrev ett meddelande som hon satte upp i ishallen i höstas. På lappen presenterade hon Johan som en kille med autism som älskar hockey.

– Sebastian blir ju tokig när de retar honom, så jag skrev lappen och satte upp den i höstas. Ungdomarna blir inte lika chockade när de ser Johan stimma runt då och de kan hälsa på honom och ge honom en high five. Mobbning beror till stor del på okunskap och det kändes inte riktigt värdigt 2015. Nu är han en del av gemenskapen, säger mamma Ulrika till Aftonbladet.

Vilket bra initiativ från lillebror Sebastian och mamma Ulrika. Heja Johan!

”Mobbning beror till stor del på okunskap och det kändes inte riktigt värdigt 2015.”

Posted by Aftonbladet on Saturday, January 2, 2016

Newnser stor upp mot mobbning. Gör du det också får du mer än gärna dela och gilla här nedanför.