Autistiske pojken klarar inte provet – då skriver läraren ett brev som får mamman att gråta

När 11-årige Ben skulle skriva de nationella proven gick det inte riktigt som han hade tänkt. Trots att han hade pluggat ordentligt så fick han underkänt.

Då bestämde sig hans lärare Ruth Clarkson för att skriva ett brev till sin elev. Brevet har nu hyllats i hela världen.

Ben är 11 år och studerar vid brittiska Lansbury Bridge School & Sports College. Han har autism, men det har aldrig stoppat honom från att göra sitt bästa och studera ordentligt.

Foto: TWitter

Förra året la hans mamma ut en bild på Twitter för att visa ett brev som sonen fått av sina lärare. Ben fick brevet strax efter att han misslyckats på de nationella proven – men brevet innehöll inte alls någon kritik. Det handlade istället om alla saker som Ben är bra på.

Så här stod det i brevet:

Kära Ben,

Jag skriver till dig för att gratulera dig för din inställning och framgång i att ha avslutat den sista delen av de nationella proven.

Gil, Lynn, Angela, Steph och Anne har jobbat på så bra med dig i år, och du har gjort makalösa framsteg.

Jag har skrivit till dig och dina föräldrar för att berätta om dina resultat.

Någonting väldigt viktigt som jag vill att du ska förstå är att dessa test bara mäter en liten del av dig och dina förmågor.

De är viktiga och du har gjort det så bra, men Ben Twist har andra förmågor och talanger som vi på Lansbury Bridge ser och mäter på andra sätt.

Andra talanger du har som dessa prov inte mäter inkluderar:

  • Dina konstnärliga talanger
  • Din förmåga att arbeta i grupp
  • Din växande självständighet
  • Din vänlighet
  • Din förmåga att uttrycka din åsikt
  • Din talang för idrott
  • Din förmåga att skaffa och behålla vänner
  • Din förmåga att diskutera och utvärdera din egen utveckling
  • Din talang för design och byggande.
  • Din musikaliska förmåga.

Vi är så nöjda över att alla dessa olika talanger och förmågor gör dig till den speciella personen du är, och dessa är alla de saker vi mäter för att försäkra oss om att du alltid gör framsteg och fortsätter utvecklas som en underbar, glad ung man.

Bra jobbat, Ben. Vi är väldigt stolta över dig.

Bästa hälsningar,
Mrs Clarkson.

Foto: Twitter

Vilket fint budskap! Jag blev väldigt berörd av lärarens fina brev. Sedan Bens mamma Gail Twist publicerade bilden på Twitter har brevet lästs av tusentals. Över 9 000 personer har gillat bilden på Twitter, och den har fått närmare 5 000 retweets. Mamman skriver att hon blev tårögd av brevet, men hur reagerade Ben då?

Jo, han blev förstås väldigt glad.

”Wow. Tycker de verkligen så om mig? Jag mår underbart.” sa Ben efter att hans mamma läst upp brevet, enligt sajten Buzzfeed.

Jag tycker faktiskt att vi alla kan lära oss något av lärarens budskap till Ben. Inget prov definierar vilka vi är eftersom det finns så många goda egenskaper som inte kan mätas i nationella prov eller andra tester.