Avlidne Nils skänker mångmiljonbelopp till äldreboende – ska gå till utflykter och firanden

Oskarshamns kommun har fått en hjärtvärmande gåva.

En avliden man, Nils Ekman har skänkt miljonbelopp till kommunens äldreboende i sitt testamente.

– Det var en sparsam man, som nu unnar alla andra det han inte unnade sig själv, säger Andreas Erlandsson, S, ordförande i kommunstyrelsen till Expressen.

För en del människor är generositet ingenting som man vill skylta med eller skryta om. Så var det för Nils Ekman, en avliden man som nu visar sig ha skänkt miljonbelopp till Oskarshamns äldreboende i hans testamente.

I sitt testamente skrev mannen att han önskade att en minnesfond skulle avsättas i hans namn – och en stor summa pengar till de äldre i kommunen.

– Vi vet på ett ungefär hur mycket pengar det rör sig om, det ska bland annat säljas en lägenhet och så. Men det rör sig om flertalet miljoner, säger Andreas Erlandsson S, ordförande i kommunstyrelsen till Expressen.

Enligt uppgifter till tidningen ska pengarna gå till utflykter och firanden för de äldre på ålderdomshemmen.

Mångmiljonbelopp har skänkts till Oskarshamns äldreboende från avlidne Nils.. Foto: Shutterstock

Andreas Erlandsson om Nils: ”Fantastiskt glädjande”

Andreas Erlandsson som kände Nils beskriver honom som en väldigt sparsam man.

– Att han nu unnar andra det han inte unnade sig själv, det är väldigt stort av honom. Det är fantastiskt glädjande, säger han.

Och reaktionerna på beskedet har varit väldigt positiva i kommunen.

– Flera har hört av sig och tycker att det är fantastiskt roligt. Det är många som uppskattar att pengarna går till de lokala äldre i kommunen, säger Andreas Erlandsson.

Vilken eldsjäl som har gett andra en sådan gåva! Du är fantastisk Nils! Nu skickar vi ett hjärta för att hedra hans minne!