Avslöjades av dold kamera: Vårdare som hånade döende 85-åring får livstids avstängning.

85-åriga Freda Jobson bor på ett äldreboende i Beverley, England. Hon har Alzheimers och är i behov av vård dygnet runt och har därför ständig kontakt med personalen på boendet. Så naturligtvis är kontakten med personalen A och O för att hon ska kunna ha ett så bra liv som möjligt. För hennes dotter Maddison var detta en oroande aspekt. För hon hade en känsla av någonting inte stod rätt till på äldreboendet.  

På grund av dotterns magkänsla installerade hon en dold kamera i den mycket sjuka mammans rum. Det som kameran fångade fick henne att tappa andan.

”Maddison grät floder när hon kollade på videoupptagningen. Hon var arg, skakade. Hon hamnade i chocktillstånd”, skriver Hull Daily Mail.

På bandet ser man hur tre vårdare förnedrar 85-åriga Freda. De kallar henne för häxa och klär ut henne till en zombie. Nu sprids klippet som en löpeld över hela nätet. Vi vill på förhand varna för känsliga bilder.

Efter att den dolda kameran avslöjat vårdarna erkände de direkt. Nu har en domstol dömt alla tre till livstidsavstängning från alla vårdyrken. En stor lättnad för familjen som säger att deras 85-åriga mamma nu mår bättre och är väl omhändertagen.

”Vi känner lättnad. De var anställda för att bry sig om äldre och sköra människor. Det är sjukt”, säger dottern Maddison till Hull Daily Mail.