Bad inför mobilförbud – för att öka föräldrars uppmärksamhet: ”Vi vill göra badet säkert”

Det blir allt vanligare att badhus inför förbud mot mobiltelefoner av säkerhetsskäl. Efter flera fall gällande barn nära drunkningsolyckor som inträffade i somras så har trenden om mobilförbud vuxit, och nu hoppar även Klitterbadet i Falkenberg på.

– Det räcker med ett ögonblicks ouppmärksamhet för att det värsta tänkbara ska kunna hända, säger Klitterbadets enhetschef Veronika Wintvik, till P4 Halland.

Idag är både vuxna och barn vana vid att ha en mobiltelefon ständigt nära till hands. Man skulle mer eller mindre kunna påstå att dem stor del av befolkningen är beroende av sina mobiltelefoner, och därför har svårt att släppa ifrån sig dem.

Foto: Shutterstock

Får tala om för gästerna att de ska ha koll på sina barn

På Klitterbadet i Falkenberg har man nu satt tvärstopp för mobiltelefoner och surfplattor, för att ingen ska kunna missa eventuella olyckor i eller nära vattnet.

 – Personalen får ofta tala om för gästerna att de ska ha koll på sina barn. Det räcker med ett ögonblicks ouppmärksamhet för att det värsta tänkbara ska kunna hända. Vi vill göra badet säkert så långt det går, säger Klitterbadets enhetschef Veronika Wintvik, till P4 Halland.

 

Foto: Wikipedia

Dela gärna om du tycker att fler badhus borde haka på det här initiativet.