Båda föräldrarna dör med 22 dagars mellanrum – då tittar pojken mot himlen och ser det pappa pratat om

Det här är en sorglig historia om en pojke som förlorade sina föräldrar alldeles för tidigt. Men det är också en historia som ger hopp och tro på mänskligheten.

Berättelsen om lilla Robbie gick rakt in i mitt hjärta.

9-åriga Robbie Ecuyer går just nu igenom en mycket svår tid. I maj dog båda hans föräldrar och Robbie, som har autism, fick flytta hem till sin moster.

Robbies mamma dog i cystic fibrosis och familjen hade länge vetat att mamman inte skulle överleva. När Robbie frågade vad det innebar att dö hade pappan förklarat för sonen att man går över en regnbågsbro till himlen.

© Facebook/Crystal Skawinski

Dagen då mamman somnade in syntes en dubbel regnbåge över Robbies skola. En familjemedlem passade på att ta en bild på regnbågen och den bilden fick en stor betydelse för lilla Robbie.

© Youtube/Inside Edition

Sorgen efter mamman tog hårt på hela familjen. 22 dagar senare föll Robbies värld samman igen. Hans pappa dog av en överdos.

Lilla Robbie har gått igenom mer än vad något barn ska behöva göra. Att förlora båda sina föräldrar på så kort tid har varit mycket svårt för honom. Men regnbågen blev en tröst. 

Han tittade ofta på bilden på regnbågen som syntes den dag hans mamma dog. För honom är det en bro till himlen som både hans mamma och pappa har vandrat på.

Robbie bor nu hos sin moster Crystal Skawinski som har tagit över vårdnaden av honom. Hon vill göra allt för att hjälpa honom att må bättre, och gick nyligen ut och berättade Robbies historia för sina vänner på Facebook. Hon frågade om inte fler människor kunde skicka över bilder på regnbågar till Robbie.

Inlägget fick enorm spridning och Robbie har fått närmare 6 000 bilder på regnbågar från främlingar som vill hjälpa honom. Under hashtaggen #RainbowsForRobbie forsätter bilder komma in hela tiden.

”Robbie har berört många hjärtan där ute” berättar Crystal. ”Det har faktiskt underlättat mycket för oss eftersom vi nu har något att prata om, istället för att prata om det som hände.”

Ämnet regnbågar är lätt för Robbie att närma sig och prata om, och mycket lättare att tänka på än döden.

”När han vill prata om vad som hänt så pratar vi om regnbågar” berättar mostern.

#RainbowForRobbie

Familjen planerar nu att samla alla bilder i ett album som ett minne efter Robbies föräldrar.

Mitt hjärta går sönder när jag tänker på vilken sorg som drabbat lille Robbie. Men jag blir också varm i hjärtat när jag ser all kärlek som skickas till honom från främlingar i hela världen.

Dela gärna Robbies historia vidare, så kan han få några regnbågsbilder från oss i Sverige också.

Publicerad av Newsner familj