Bärgaren Rickard har fått nog: Sluta ta bilder på människor som skadat sig.

Efter att upprepade gånger ha tvingats se hur människor river fram sina mobilkameror när det inträffat en olycka och börjat fotografera såväl de kraschade bilarna som skadade människor fick bilbärgaren Rickard Håkansson nog. Bägaren rann över när 29-åringen åkte för att assistera en kollega som hamnat i en olycka med en skåpbil. När Rickard kom till platsen fick han se något som gjorde honom redigt förbannad. – För det första så är det ingen som stannar eller saktar ner, och för det andra så förstår de inte hur de ska agera när vi stänger av motorvägen. Då blir de förbannade och beter sig illa, säger Rickard till Expressen och fortsätter. – Folk är respektlösa mot räddningstjänsten, som inte kan jobba i fred, eftersom folk ska komma fram och ta bilder. Vill man se bilder på en blodig människa så är inte det här rätt ställe att göra det på. Det äcklar mig rent ut sagt att människor gör så här. Med anledning av det han upplevt skrev Rickard ett mycket ilsket inlägg på Facebook där han nu uppmanar människor att tänka till en gång extra när de befinner sig på en olycksplats. Hela hans inlägg, som nu sprids av tusentals människor på Facebook, kan du läsa här under.

29-årige bärgaren Rickard Håkansson tröttnade på att tvingas se på när människor betedde sig illa på olycksplatser där människor skadats.

rickard
FOTO: Rickard Håkansson (Facebook)

Såhär skriver Rickard på Facebook:

-När öppnas vägen?

-Hur länge ska dom hålla på?

-jävla idioter som krockar!

-Flytta på dig jag vill få me den krockade bilen!

-Jävla idiot!

-Är du nån jävla polis eller?!

-Hur många citroner har du ätit idag?

-Tror du att du är tuff brorsan?!

Detta är många av orden jag hörde idag, när jag stod och motade bort folk som med sin mobiler i högsta hugg ville ta bilder på skadade människor.

Det va t.om föräldrar framme med sin barn och tog bilder.
Till er har jag detta och säga!

ERA JÄVLA DUMHUVUDEN!

Ni är det totalt mest värdelösa delen av männskligheten, att överhuvudtaget vilja ta bilder på skadade personer äcklar mig. Att gå fram med sina barn för att kolla på en olycksplats. Att vara ivägen för räddningspersonal som är där för att rädda liv.

Hur fan tror ni dom inblandade känner sig när det är en hel jävla skock med människor som tar bilder på en? En av dom inblandade vars anhörig satt kritiskt skadad i bilen.

Och hur jävla svårt ska det vara och släppa fram Brand och Ambulans till platsen?
Vid en olycka och du står i vänster körfält?. Lägg dig så tajt som möjligt åt just vänster!
Vid en Olycka och du står i höger körfält?. Lägg dig så tajt som möjligt åt just Höger!
Låt räddningentjänsten åka i Mitten!!

Jag hoppas att ja va ett riktigt ”Pain in the ass” när ja konstant gick och skrek på er idioter som promt skulle fram och ta bilder. Jag kan ta det,
Men nästa gång kanske det är du som sitter i en av bilarna som krockat? Vill du att nån tar bilder då eller??

Denna olycka va extra känslig för mig då två goda kollegor kunde mist livet.
TÄNK TILL NÄSTA GÅNG!!!!!

olycka
FOTO: Rickard Håkansson (Facebook)

Det är inte svårt att hålla med Rickard och jag tycker därför att vi bör hjälpas åt att dela hans inlägg vidare. Människor måste lära sig att tänka till en gång extra och visa respekt när de befinner sig på en olycksplats!