Bästisarna hade inte setts på 80 år. Nu har de återförenats på äldreboendet.

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser den här historien. Två vänner som båda närmar sig hundra år slets isär av andra världskriget. Nu har de hittat tillbaka till varandra av en slump på äldreboendet. Det här är ett riktigt bevis på att gammal vänskap aldrig rostar.

Peggy är 97 år och Beryl är 95 år. Av en slup hamnade de på samma äldreboende. Men visst var det något bekant över den andre? Absolut! De var bästa vänner i tonåren och hade inte sett varandra på nästan 80-år men kände igen varandra direkt.

Peggy och Beryl är båda från Northfleet i Storbritannien. De lärde känna varandra när de var 14 år gamla och båda jobbade för kabeltillverkaren Henleys.

Båda engagerade sig i företagets cykelklubb och och semestrade och åkte på cykelresor ihop. Det var början på en vänskap som borde ha varat livet igenom. Men så kom kriget.

– Vi hade en fantastisk tid på Henleys, men vi tappade kontakten på grund av kriget och träffades aldrig igen. Jag gifte mig 1941 och fick mitt första barn. Våra liv var så totalt olika under kriget att vi helt enkelt tappade kontakten, förklarar Peggy enligt brittiska Metro.

Flickorna blev kvinnor och mammor och gick varsin familj.

Men nu 80 år senare har deras vägar korsats igen.

Peggy fick sig en liten chock när hon kände igen sin gamle vän på äldreboendet.

– Jag kunde inte tro att det var sant när hon kom in här och jag kände igen henne så väl, säger hon enligt Metro och fortsätter:

– Efter alla dessa år. Det är ett mirakel.

Nu när de har hittat tillbaka till varandra tar vännerna igen för förlorad tid och säger att deras vänskap trots alla år inte har förändrats ett dugg.

Dela gärna den här artikeln om du tror på att gammal vänskap aldrig rostar.