Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Banken införde en avgift för att ta ut pensionen. Men Rut, 91, ger sig inte och protesterar nu!

Rut Jönsson, 91, från Eslöv, har haft samma bank sedan 1957. För att ta ut sin pension brukar hon alltid gå till Sparbanken Skånes kontor i Eslöv. Men sedan 1 maj i år införde banken en avgift på 100 kronor för att lämna ut hennes pension i kontanter över disk. Detta har gjort Rut mycket besviken och nu kämpar hon för att hon ska slippa betala avgiften, skriver Skånska Dagbladet. 

När hon fick höra om den nya avgiften på banken sa personalen till 91-åriga Rut att hon kunde bli nyckelkund eller seniorkund för att slippa avgiften. Men då skulle hon vara tvungen att skaffa ett bankkort. Och det vill hon inte ha.

Rut har alltid tagit ut sina pengar i kontanter och känner sig tryggast så. Att gå ut på stan varje gång hon skulle behöva pengar känner hon sig inte trygg med. Och att betala 100 kronor varje gång hon går till banken för att ta ut pensionen blir dyrt i längden.

Banken har vänligt erbjudit sig att visa Rut hur man tar ut pengar från en bankomat istället för över disk. Men Rut är fast besluten. Hon är inte intresserad av något bankkort.

Och Rut ger sig inte. I fredags genomförde hon en liten lugn demonstration utanför bankens lokal i Eslöv mot bankens nya avgift. Hon hade med sig en protestskylt som en anhörig hjälpt henne med.
– Jag är hellre en satkäring än en mes, för mesar finns det redan så gott om, säger Rut Jönsson till Skånska Dagbladet.

Rut förklarar att hon tycker att det är viktigt att visa att hon tycker att det är fel. Därför gjorde hon sin manifestation.

Kristian Svensson, kommunikatör på Sparbanken Skåne, säger att de är en av få banker som fortfarande har manuell kontantservice samtidigt som digitalisering är något som påverkar hela samhället.
Vi möter överlag en stor förståelse för denna förändring, att utvecklingen inte står stilla. Många kunder är idag helt digitala och vår grundinställning är att man som kund betalar för de tjänster man utnyttjar, säger han till Skånska Dagbladet.

Jag tycker att det är bra att Rut visar vad hon tycker och hoppas att allt löser sig på bästa sätt.

Gilla gärna för visa ditt stöd för Rut!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna