Bara 24 timmar efter att hennes son fått träffa läkaren vänder allt.

Att få barn hör till livets absolut största ögonblick och alla föräldrar önskar inget annat än att deras små barn ska få ett lyckligt och friskt liv. Dessvärre blev detta inte fallet för mamman Jennifer Cornell när hennes lilla pojke Joseph föddes. Redan när han var en liten bebis drabbades han av svår eksem. Eksem som han sedan aldrig blev av med, trots att han träffade flera läkare, använde olika typer av salvor och kämpade med andra typer av behandlingar för att bli av med eksemen som plågade såväl hans kropp som hans själ. Jennifer blev allt mer desperat. Skulle hennes lilla pojke aldrig få leva ett liv utan sina smärtsamma utslag? Till sist fotograferade hon sin sons händer och kontaktade en erkänd expert på området. Och då hände något. Vill varna för att vissa kan uppfatta en del bilder här under som starka att se på.

Jennifer Cornell var precis som de flesta andra föräldrar stolt och otroligt lycklig när hennes lilla son Joseph kom till världen. Hon såg fram emot att se sin lilla pojke växa upp och få en trygg, rolig och framförallt frisk uppväxt.

jennifer1
Jennifer Cornell (Facebook)

Dessvärre blev det inte alls som hon tänkt sig. Lilla Joseph drabbades tidigt i livet av svåra eksem som spred sig över hela hans lilla kropp.

jennifer2
Jennifer Cornell (Facebook)

Eksemen plågade verkligen hennes son och han blev allt mer nedstämd över att behöva stå ut med de plågsamma eksemen. När han började i skolan retade hans klasskamrater honom och menade att han såg ut som ett ”brännskadat offer”.

jennifer3
Jennifer Cornell (Facebook)

Jennifer blev allt mer frustrerad och ledsen över att behöva se sin lilla pojke lida. Läkarna hon var i kontakt med kunde inte hjälpa till och bara uppmanade henne att ”vänta ut det”. Hon var trött på att behöva sätta på sin son långärmade tröjor varje dag för att han skulle slippa se eksemen, trött på att se honom vakna i blodiga lakan på morgonen på grund av att han kliat sig så mycket under natten.

I ett sista desperat försök fotograferade hon sin sons händer och tog kontakt med en specialist på området.

jennifer5
Jennifer Cornell (Facebook)

Hon tog kontakt med doktor Richard Aron, en expert på att behandla personer som lider av allergi och förklarade sin oro. Och doktor Aron svarade och med hans hjälp avslöjades något som hon inte vågat hoppats på: pojken skulle komma att bli frisk.

Bara 24 timmar efter att doktor Arons behandling inletts började eksemen att försvinna från den lilla pojkens hud. Förändringen var total: inte bara blev hans hud mycket friskare, han blev även gladare och återfick den aptit han förlorat under tiden han var deprimerad och nedstämd av sina eksem.

jennifer7
Jennifer Cornell (Facebook)

Tack vare behandlingen från doktor Aron var mardrömmen äntligen över.

”Det är svårt att se tillbaka på de här bilderna, men de visar verkligen vilka mirakel doktor Aron kan utföra” skriver Jennifer i ett inlägg på Facebook.

Idag kan Joseph och familjen äntligen njuta av det glada, trygga och framförallt friska liv de alltid drömt om. Och lilla Joseph är lyckligare än någonsin.

jennifer8
Jennifer Cornell (Facebook)

Vårdguiden skriver att ”Eksem är en inflammation i huden som kan uppstå om hudens yttre skydd, den så kallade hudbarriären, har försvagats och att en inflammation har uppstått i huden. Det kan till exempel bero på att huden är torr eller att man har kommit i kontakt med ett ämne som man är allergisk mot. De flesta människor får eksem någon gång i livet. Det finns flera olika typer av eksem, som kan ha olika orsaker.”

Du bör kontakta en vårdcentral om:

* man har använt receptfri kortisonkräm eller kortisonsalva under en vecka utan att eksemen har blivit bättre.
* det har bildats sår som vätskar sig och eksemet har blivit infekterat.
* eksemet har spridit sig till andra delar av kroppen
* man har eksem runt ögonen
* man har underbenseksem.

Om små barn får eksem kan man vända sig till en barnavårdcentral eller vårdcentral.

Hjälp gärna till att dela det här vidare för att visa att det finns hjälp att få för de som lider av svåra eksem. Lilla Josephs historia är sannerligen ett starkt bevis på detta.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna