Litet barn attackerades av hundar – avled av skadorna: ”Det är djupt tragiskt”

Ett litet barn har avlidit efter en hundattack i Norge. Enligt polisen ska barnets familj ha varit hemma hos familjen som ägde hundarna när attacken skedde. 

– Det är djupt tragiskt, säger Hågen Løvseth, befäl vid polisen, enligt NRK.

Det var i helgen som NRK rapporterade att ett 1,5 år gammalt barn i Norge attackerats av två hundar. 

Enligt den norska polisen inkom larmet strax efter klockan tolv på lördagen. Barnets familj var på besöks hos hundarnas ägare i norska staden Brumunddal, norr om Oslo, när hundarna gick till attack mot barnet. 

Ambulans under utryckning i centrala Stockholm. Foto Fredrik Sandberg / TT

Avled av skadorna

Attacken orsakade sådana skador att barnet avled, vilket SVT skrivit om. 

– Det är djupt tragiskt att ett barn dör efter en sådan här händelse. Det är allvarligt för alla inblandade, säger Hågen Løvseth, befäl vid polisen, enligt NRK.

Alla inblandade personer har erbjudits krishantering.

Enligt TV4 begärde polisen att hundarna skulle avlivas, vilket även ägarna ville efter händelsen.

– Kommunen har ett välfungerande krishanteringsteam som kliver in när sådana här dramatiska saker händer. Tillsammans med de drabbade måste vi ta reda på vilken typ av stöd som behövs. Det här är dramatiskt för alla inblandade, säger stadens borgmästare Anita Ihle Steen enligt NRK.

Fler hundattacker på kort tid

Enligt TV4 avlivades hundarna samma kväll som händelsen ägde rum. 

– För och främst går alla tankar, all förtvivlan, och alla känslor som en sådan här händelse väcker till alla de drabbade här. Vi andra kan bara föreställa oss hur förfärligt detta måste kännas. Så vet jag att när sådant här händer så vill vi göra det vi kan för att visa vår omtanke, säger borgmästare Anita Ihle Steen.

Det är inte första gången som hundar plötsligt attackerar småbarn. I maj rapporterade Mitt i att en liten flicka skadats allvarligt efter att en hund attackerat henne på Grimstafältet i Vällingby. 

Hundattacken var den tredje på kort tid och polisen uttalade sig då om att ökat hundägande och brist på förkunskaper kunde vara en anledning bakom. 

– Det var rent fruktansvärt att se, sa vittnet Eva Öhrn tidningen till Mitt i efter attacken. 

Alla tankar går till barnets anhöriga.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required