Barn pantade burkar och köpte godis – blev rånade och misshandlade: ”Vågar inte gå till affären mer”

Tre barn i åldrarna 7, 10, och 12 blev överfallna och misshandlade när de hade köpt godis för sina pantpengar. När de kom ut från affären i Borlänge omringads de av några killar, som slog barnen för att ta allt godis och springa iväg. Nu berättar föräldrarna att barnen är chockade över händelsen.

– Vi fick sätta oss ner och prata länge under kvällen, så de inte får några mardrömmar eller så. Det här var fruktansvärt för dem. De kommer nog inte våga gå ner till affären mer även om vi följer med, säger barnens mamma Eva Nordlander till Aftonbladet.

I fredags bad Kenneth och Eva Holm Nordlander sina tre barn att gå och panta alla burkar och flaskor i utbyte mot att de skulle få handla godis och läsk för pengarna. Ett bra erbjudande, tyckte barnen, som tog med sig allt till affären, som låg tre minuter från bostaden i Borlänge.

Foto: TT

Sparkade och slog barnen för godis

När barnen kom ut från affären omringades de av ett gäng killar. Några ska ha varit i samma ålder, och några var i tonåren.

– När de kommer ut från affären blir de omringade av ett gäng yngre killar, som var i deras ålder ungefär, och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå dem och sen ryckte de godiset ifrån dem, berättar pappa Kenneth Nordlander till Aftonbladet.

Kommer inte våga gå till affären

Enligt Kenneth ska barnen haft blåmärken och varit skärrade när de kom hem. Ett av barnen sa även ha haft en bula i pannan, efter att han blivit sparkad på marken.

Polisen har fått in en anmälan om brott mot tre barn i Borlänge. Enligt region Bergslagens presstalesperson Stefan Wickberg, så rör det sig om väldigt unga gärningspersoner.

Mamma Eva Nordlander berättar att barnen tagit hårt på händelsen, och att de kanske inte kommer att våga gå till affären igen.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required