Barnen hittar vigselring begravd i sanden på semestern – på kvällen får de ett oväntat samtal

Under tisdagen rapporterade Aftonbladet om en brittisk familj som hittat en vigselring i guld i sanden på Gran Canaria. Inuti ringen fanns de svenska namnen Andreas och Ulrika graverade, vilket gjorde att familjen efterlyste de svenska ägarna i ett Facebookinlägg. 

Samma kväll ringde telefonen hemma hos Ulrika Knutsdotter från Svedala – hennes värdefulla vigselring var återfunnen, tack vare Facebook. 
– Ofta möts man av så mycket negativitet i världen. Vi behöver den här typen av solskenshistorier där människor visar godhet utan att vinna något på det själv, säger Ulrika.

När Ulrika Knutsdotter i Svedala var på solsemester på Gran Canaria i januari förlorade hon sin vigselring. Ulrika skulle smörja in en av sönerna med solkräm och tog därför av sig ringen och la den på handduken. När hon skulle ta på sig ringen igen var den borta, och hela familjen ägnade lång tid åt att försöka hitta dne i sanden. 
– Vi förstod att det var hopplöst och försökte släppa det. Jag tänkte att någon kanske hittar ringen om hundra år, men trodde verkligen inte att det skulle gå så fort, säger Ulrika till Aftonbladet

Men ringen var inte borta för evigt. Igårkväll fick Ulrika ett telefonsamtal från hennes kusin som läst om ett facebookinlägg där ägarna till en vigselring efterlystes. Ulrika kontaktade Julie Dass som skrivit inlägget, och när hon kunde säga vilka datum som var graverade kunde de konstatera att det var hennes.

För Aftonbladet berättar Ulrika att hon är tacksam över familjen Dass insats för att ringen skulle komma till sin rätt. Hon kommer att ge Julies två barn en hittelön för att uppmuntra att de var så hjälpsamma. 
– Ofta möts man av så mycket negativitet i världen. Vi behöver den här typen av solskenshistorier där människor visar godhet utan att vinna något på det själv, säger hon till Aftonbladet.    

En liten insats kan vara av stor betydelse för någon annan. Dela gärna för att uppmuntra fler att hjälpa varandra.