Barnen i Nepal vill att du sprider detta vidare och jag tror du kommer förstå varför.

Mellan jättarna Kina och Indien ligger det lilla landet Nepal. Ett land som just nu är i total kris. Jordbävningen som har drabbat landet har kostat tusentals människors liv och långt fler har blivit skadade. Många människors hem har demolerats fullständigt. Och jag får ont i magen när jag tänker på alla barnen som har omkommit, som kan ha förlorat familjemedlemmar, som kan ha förlorat sitt hem. Nepal ligger på andra sidan jordklotet. Men vi som bor här i Sverige kan fortfarande göra en insats.

Svensk hjälp har anlänt till Nepal i flera olika former. Svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) anlände i onsdags.
– Det kommer att vara många döda och många skadade. Traumatiserade människor som förtvivlat letar sina anhöriga. Ensamma barn, säger sjuksköterskan Martina Svensson till Aftonbladet.

Några andra som är på plats är SOS Barnbyar som har dragit igång ett katastrofhjälpsprogram i Nepal. Flera av deras tio barnbyar i Nepal ligger nära jordbävningens epicentrum. De fokuserar på att hjälpa barn som tappat bort eller förlorat sina föräldrar. Barnen får omsorg och medicinsk behandling samtidigt som man letar efter deras föräldrar och andra anhöriga. Förutom det så gör SOS mycket annat som till exempel att dela ut mat och vatten till behövande.

Foto: Mostphotos.

nepal1

Nära en miljon barn i Nepal beräknas vara i akut behov av hjälp, skriver SvD.

Jag hoppas att SOS Barnbyar kan hjälpa människorna och barnen i Nepal vars liv har rasat samman. Hit kan du vända dig om du vill se till att de får ännu mer resurser och kan göra en ännu större insats.

Foto: SOS Barnbyar.

barnen

Många bäckar små – tillsammans kan vi göra en insats. Därför vill jag dela det här med er.

Här finns mer information om SOS Barnbyar:s insats på plats.

Publicerad av Newsner, gilla gärna