Barnen ligger blickstilla på marken – när polishelikoptern inser varför agerar de direkt

Barn är alltid fulla av energi och idéer, vissa bättre än andra. Jag kommer själv ihåg när jag var liten och tyckte att det var en toppenidé att måla min och brorsans våningsäng med en spritpenna.

Kreativt och snyggt tyckte jag som 6-åring men mamma och pappa var inte riktigt lika roade.

Dom här barnen hade dock lite vettigare saker för sig. När dom en dag var ute och letade påskägg, ett välgörenhets event för att samla in pengar till en pojke som hade leukemi hör dom plötsligt en helikopter.

När dom tittar upp så ser dom att det är en polishelikopter.

Samtidigt ser dom två män springa över fältet, men polisen var för långt bort för att männen. Först börjar barnen hoppa och skrika för att få polisens uppmärksamhet.

När det inte hjälper så får två av barnen en snilleblixt och ber alla barn att lägga sig ner på marken, för att forma en mänsklig pil som pekar i rikting dit männen sprungit.

Först förstår inte polisen vad det är barnen försöker göra utan tror bara att dom leker, men när dom ser att det är en pil och tittar i riktningen så ser dom förövarna.

Männen kunde gripas tack vare barnens smarta idé och polisen flög tillbaka till fältet för att tacka barnen för sin insats.

Männen som var 27 respektive 28 år greps misstänkta för inbrott släpptes mot borgen för att invänta rättegång.

Här kan du se barnens uppfinningsrika insats:

Snacka om smarta ungar, jag hade själv aldrig kommit på en så smart idé. Dela om du också tycker att barn helt fantastiska!