Barnen missade planet till pappas begravning. Då gjorde piloten det otänkbara.

Systrarna missade flyget som skulle ta dem till sin pappas begravning. Då vände piloten planet. Det här är så fint gjort!

Syskonen Shorts pappa hade nyligen förlorat en lång kamp mot cancer. Familjen skulle åka från Phoenix i amerikanska delstaten Arizona till Memphis i Tennessee för att närvara på hans begravning.

De skulle byta flyg i Minneapolis men planet från Phoenix blev 90 minuter försenat. De rusade från gaten men när de kom fram var den stängd, och de hann precis se planet börja rulla iväg.

Systrarna började gråta. De hade inte en chans att hinna till begravningen om de inte kom med på planet. De ansvariga vid gaten försökte ta reda på om det gick att stoppa planet men fick beskedet att de inte gick att göra något.

Men plötsligt ringde telefonen igen. Piloten hade blivit så berörd av deras historia så han bestämt sig för att vända tillbaka till gaten och hämta upp systrarna igen.

– Vi behöver fler sådana människor i världen, säger en talesman för familjen till Fox10Phoenix.com.

Enligt Fox10Phoenix.com kom familjen fram till Memphis i tid och kunde närvara på sin fars begravning.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om händelsen.

Piloten agerade efter sina egna känslor, han klarade helt enkelt inte av tanken på att familjen skulle missa begravningen. Jag tycker att det var underbart gjort!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna