Barnen slutade leka på rasterna. Nu inför skolan förbud mot mobiler och surfplattor.

Låg- och mellanstadieeleverna på Bräckeskolan slutade leka med varandra och kränkningarna på sociala medier blev ett allt större problem. Nu inför skolan förbud mot surfplattor och mobiltelefoner.

Sedan i förra veckan får inte eleverna på Bräckeskolan i Göteborg använda mobiler eller surfplattor på skoltid förutom när de används i pedagogiskt syfte. Det rapporterar Göteborgs-Posten.
– Helt plötsligt har våra elever slutat leka på rasterna. En elev sitter med en mobil i handen och fyra, fem andra tittar över axeln för att se vad som händer på skärmen, säger skolans rektor Monika Blom till tidningen.

Förutom att eleverna har slutat aktivera sig förekommer också allt mer kränkningar på sociala medier. Trots att de är såpass unga använder har nästan alla konton på olika sociala medier, och lärarna har många gånger tvingats lösa konflikter som skett där på skoltid.
– Vi vill såklart uppmuntra till att barnen lär sig att filma och fotografera, men i dag spelar man in filmer av varandra och även av sina lärare i felaktigt syfte, säger Blom till GP.

Beslutet om förbudet har mest fått positiva reaktioner, men också en del negativa. Framför allt från föräldrar som vill att deras barn ska vara tillgängliga hela tiden. Bräckeskolans förbud är ett test och kommer att utvärderas eftersom.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna