Barnfamilj instängda på 11:e våningen i Londonhuset – då fick mamman idé som räddade deras liv

Vi har nog alla läst om och berörts av den otäcka branden i Grenfell Tower i London. Det är svårt att föreställa sig hur hemskt det måste ha varit att befinna sig i det brinnande höghuset – och många sorgliga historier har spridits i media om de personer som inte överlevt.

Men det finns också några ljusglimtar i allt det sorgliga.

Mamman Natasha Elcock lyckades rädda sig själv och sin familj tack vare en snabbtänkt idé – och nu hyllas hon för sitt mod.

39-åriga Natasha Elcock och befann sig i sin bostad på 11:e våningen tillsammans med sin pojkvän och 6-åriga dotter när branden bröt ut natten till onsdag, skriver brittiska tidningen Dailystar.

De blev instängda i sin lägenhet utan möjlighet att ta sig ut. Elden kom allt närmare och Natasha fick då idén att översvämma alla rum för att försvåra för branden att sprida sig in till lägenheten där de satt. Hon satte på alla vattenkranar i lägenheten så att golven blev vattenfyllda. 

”Vi la vår lilla flicka på det blöta golvet och gick till det kallaste rummet.” berättade mamman efteråt enligt Dailystar.

Sedan kunde de bara vänta. Under tiden hörde de hur branden närmade sig. 

”Dörren blev buckling och fönstren bubblade och knakade.” 

Efter en och en halv timmes väntan ville brandkåren att de skulle försöka ta sig ut, men handtaget till ytterdörren var kokhett och familjen kunde inte komma ut till trapphuset.

Natasha ringde larmcentralen närmare 100 gånger innan hon till slut kom fram – men det dröjde ända till tre på morgonen innan räddningspersonal till slut kom in i lägenheten. De fick hjälp att ta sig ner och berättar att de var tvunga att kliva över en död kropp för att komma till utgången.

De kördes till sjukhus för att vårdas för rökskador, men alla överlevde.

Natasha kan ha räddat sin familj när hon översvämmade lägenheten. Nu hoppas jag att de alla repar sig från rökskadorna och kan ta sig vidare efter denna fruktansvärda händelse.

Våra tankar går till alla brandens offer och deras anhöriga.

Publicerad av Newsner familj