Barnläkarens hemliga ingrepp hyllas av föräldrarna

Det finns nog inte många som gillar att besöka sjukhus. Anledningen till att man är där är ju oftast att man själv eller någon i ens närhet är sjuk, och ofta är besöket förknippat med oro eller smärta.

Ibland är det så illa så att man behöver en operation.

För barn är sjukhusbesök extra läskiga. Då är det viktigt att mamma eller pappa är med och håller handen och tröstar när det blir jobbigt. 

Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. När en liten pojke i Wisconsin skulle genomgå en operation bestämde sig nämligen kirurgen för att göra ytterligare ett ingrepp – utan föräldrarnas vetskap.

Det var kirurgen Dr. Groth på Children’s Hospital of Wisconsin som utförde operationen på pojken. När han var klar bestämde han sig även för att operera pojkens bästa kompis, hans gosedjur.

”Våra läkare, sjuksystrar och personal går hela vägen för att säkerhetsställa att alla barn känner sig trygga. Vare sig det gäller att operera deras favoritleksak eller att klä ut sig till deras favoritkaraktär så vet vi hur vi ska få barn att må bättre.” skriver sjukhuset på sin facebooksida.

Föräldrarna blev överraskade när de såg vad läkarna gjort för deras pojke. Nu behövde han inte vara ensam om att vara nyopererad, och han och gosedjuret kunde vila upp sig på sjukhuset tillsammans.

Det här är inte första gången som ett gosedjur blivit omplåstrat på sjukhuset i Wisconsin. Dr. Groth har faktiskt både gipsat ben och röntgat nallar tidigare. 

”När min dotter var på sjukhuset för att gipsa sitt brutna ben så kom hennes gosedjur också ut därifrån med gips.” berättar en mamma som tidigare besökt Dr. Groth.

”Åh jisses! Det måste ha varit samma läkare som sydde ihop min sons gosedjursapa förra månaden! Han kom in med silvertejp på sig (eftersom stoppningen var på väg ut och den här mamman vet inte hur man syr). Men när vi kom hem var apan ihopsydd! Tack så mycket Dr. Groth! Det betyder verkligen mycket att du gör det där extra” skriver en annan mamma.

Fler föräldrar delar med sig av sina erfarenheter efter att ha besökt Dr. Groth på Children’s Hospital of Wisconsin, och det är omöjligt att inte le när man ser vad han har gjort med barnens gosedjur. 

Jag blir så berörd av detta! Dr. Groth har gått på läkarutbildningen för att lära sig hur man lagar människokroppar, men någonstans längs vägen har han också lärt sig hur man får ett litet barn att bli glad igen. 

Dela gärna denna fina historia med dina vänner om du också blev berörd!

Publicerad av Newsner familj