Kvinnan hör märkligt ljud från kloaken – rusar närmare och inser att det är bråttom

I alla tider har vi hört talas om det, ofta i sagornas värld men även i det verkliga livet.

Barn som lämnas bort av sina föräldrar. Kanske lämnas utanför dörren hos en annan familjs hus, i en korg och med ett handskrivet meddelande.

Det finns då ofta en tragiskt underliggande orsak bakom. Kanske har inte föräldrarna råd eller möjlighet att ta hand om sitt barn. Jag kan knappt föreställa mig hur det måste vara som förälder att känna den känslan, att man blir tvungen att lämna bort sitt barn. Det måste vara helt fruktansvärt, och det finns säkert lika många olika orsaker till att föräldrar väljer att göra så som olika familjer därute i världen.

Ibland händer det att man får läsa om fall där små barn har lämnats inne på en toalett.

Varning för starkt videoinnehåll längst ner i artikeln!

För något år sedan hittades det här lilla barnet inne på en toalett i en kyrka i Filippinerna. Två flickor hittade det lilla barnet som låg på en handduk. Barnet vägde bara två kilo, men läkare konstaterade att bebisen annars mådde bra.

https://www.facebook.com/HyderabadNewsWithGlobalNews/posts/1220278078098442:0

Men det finns också de fall där barn lämnas på helt andra platser – som om de vore skräp som kastats iväg. Det är skrämmande att inse att det händer i världen. Den här historien är verkligen någonting som jag själv tyckte verkligen var jobbigt att få se, och vill därför varna känsliga tittare för videoklippet.

Hittade bebis i gatubrunn

Det var den 15:e augusti som en kvinna vid namn Geeta i staden Chennai, Indien, hörde ett märkligt ljud från gatan. Hon trodde nog först att det handlade om en katt eller något annat djur som var fast mellan rören i gatubrunnen. Hon vände sig raskt om och sträckte sig in för att hjälpa den stackaren därifrån. Men det hon fick tag i var inte ett djur. Det var en människa.

Enligt brittiska tidningen The Independent var det en liten pojke som hon greppade tag i och hjälpte ut. Uppenbarligen hade bebisen blivit övergiven. Han hade fortfarande kvar sin navelsträng och den hade virat sig runt halsen. Geeta förklarar enligt Independent att bebisen var mycket blek och ”full av smuts och insekter”.

Polisen letar efter föräldrarna

Den lille pojken åkte genast till sjukhuset i Chennai. Han fick senare komma till ett barnsjukhus i närliggande staden Egmore, skriver Indepentent, där han nu får vård. Läkarna hälsar att han återhämtar sig. Samtidigt som polisen meddelar att de letar efter föräldrarna och tittar igenom övervakningskameror i området och vid närliggande sjukhus undersöker födslar den senaste tiden. De försöker lösa gåtan och ta reda på vem som placerade bebisen där.

Förhoppningsvis får den stackars pojken komma till en ny familj snart. Tack vare Geetas snabba räddningsaktion kanske den lille pojken får en ny chans här i livet.

Newborn baby boy rescued from inside a storm water drain at Valsaravakkam in Chennai on India's 72nd Independence Day; god mother who rescued, Geeta, said baby should be called Sudhandhiram or Freedom

Posted by Uma Sudhir on Wednesday, August 15, 2018