Bebis lämnades i varm bil i 2 timmar – så mamma kunde shoppa

Det borde inte vara så här. Ändå glöms både barn och djur i varma bilar varje sommar. Ibland slutar det riktigt illa.

Tydligen förstår inte vissa människor hur varmt det blir när AC:n är avstängd och bilen står still. Det tar bara några minuter innan temperaturen stiger – och det kan bli så varmt som 85 grader i en bil en solig sommar eftermiddag.

Häromdagen höll det på att sluta riktigt illa när en mamma från Indiana, USA, lämnade sin 4 månader gamla dotter i bilen medan hon handlade på Walmart – i två och en halv timme.

Förbipasserande upptäckte barnet i bilen och kunde höra hur hon grät där inne. Det var varmt ute och de förstod direkt att barnet behövde hjälp. De kontaktade polisen.

Polisen Hackworth var snabbt på plats och insåg allvaret i situationen. Han krossade rutan med hjälp av en kofot.

En kvinna från personalen i affären hjälpte till och lyfte ut barnet ur den varma bilen. Händelsn fångades på film och du kan se den här nedan.

WATCH: Police smash window to rescue a four-month-old left in a hot car for over two hours at a Walmart in Evansville, Indiana: gma.yahoo.com

Publicerat av Good Morning America den 20 juni 2017

De bar in flickan i affären för att kyla ner henne. Senare hittade de även mamman, och fick veta att hon hade varit inne och handlat i två och en halv timme. Utan en tanke på hur varmt det blev för dottern i bilen.

Mamman greps och sitter nu annhållen och baret omhändertogs av sociala myndigheter. 

Jag är glad att den lilla flickan överlevde, men också oerhört besviken att detta kan hända. Tydligen behöver vi fortfarande dela dessa varningar, eftersom inte alla förstått hur farligt det är att lämna barn och husdjur i bilar. 

Dela artikeln – så att inte fler behöver drabbas!

Publicerad av Newsner familj