Bebis överges i trapphus – då beskyddar katten den tills hjälp kommer

Det är många gånger som djur visat att de är lojala och beskyddande, men den här berättelsen gjorde mig extra berörd. Att någon överger en bebis är ofattbart, men tack och lov gick det bra för den lilla pojken som beskyddades av katten Masha, som nu hyllas som en hjältinna över hela nätet. 

I ett kvarter i Ryssland driver en herrelös katt omkring bland hyreshusen. Katten har ingen ägare, men är snäll och väluppfostrad och därför omtyckt av de som bor i området. De har till och med döpt henne till Masha. 

En kall januarimorgon hör 65-åriga Madeschda Machikowa olyckliga ljud från trapphuset. Hennes första tanke är att det är katten Masha, så hon rusar ner för att se om det hänt hennes favoritkatt något. 

65-åringen märker snabbt att det inte är katten som låter, utan en bebis. Madeschda Machikowa chockas över vad hon ser. I en kartong ligger en övergiven bebis, som värms den lugna katten Masha som beskyddar den lille. 

Vem som lämnat barnet i den kalla trappuppgången visste ingen, men vad som är tydligt är att barnet mådde bra tack vare att katthjältinnan skyddat och värmt bebisen. När ambulans kom till platsen ville katten Masha inte lämna pojkens sida. 

Pojken togs om hand om mår nu bra. Se inslaget om katthjältinnan här: 

Det är fruktansvärt att någon lämnade en bebis, men hade det inte varit för kattens skydd och värme hade den inte mått bra där i kylan. Dela gärna om du också blev berörd.