Bebisen är döende och behöver en ny lever – då fattar barnvakten ett otroligt beslut

Att få barn är det lyckligaste ögonblicket i livet för de allra flesta föräldrar. Men ett fåtal föräldrar får den lyckan krossad alldeles för fort.

Kiersten Miles en 22-årig student från USA fick kontakt med familjen Rosko genom en vän. När hon började sitta barnvakt hos familjen så visste hon redan att deras yngsta dotter Talia var sjuk.

Talia som hade drabbats av en ovanlig leversjukdom, gallgångsatresi som gör att gallgångarna blir tilltäppta eller inte finns alls.

Familjen satt upp Talia på väntelistan för att få en ny lever precis innan Kiersten började arbeta hos dom.

Kiersten började själv göra lite efterforskningar om vad det innebar att donera sin lever. Hon visste redan vad hon hade för blodtyp eftersom hon sen tidigare brukade lämna blod.

Att man inte behövde donera hela sin lever utan bara en liten bit var något helt nytt för Kiersten.

Efter ett tag bestämde hon sig för att hon genomgå de tester som krävdes för att veta om hon var en match. Hon bad familjen om de papper som krävdes och satte igång processen.

Hon hade bestämt sig, om hennes lever passade så ville hon gärna donera den till Talia.

Familjen som så klart var väldigt tacksamma över Kierstens osjälviska beslut höll sig i bakgrunden under hela processen, dom ville inte pressa henne att fatta ett beslut som hon kanske senare skulle ångra.

Efter ett tag kom resultaten och Kiersten visade sig vara en perfekt match, Kiersten var inte nervös över att donera men oron att hon inte skulle passa som donator fanns hela tiden.

Så var det dags, den 11 januari i år utfördes operationen och allt gick bra.

Kiersten fick stanna på sjukhuset i fem dagar medan Talia blev kvar i nio dagar. Talia återhämtade sig snabbt och idag är hon som en ny bebis. För Kiersten tog det lite längre tid.

Hon har kunnat sluta med alla sina mediciner, det enda hon äter idag är medicin för att förhindra att hennes kropp stöter ifrån sig den nya levern.

Det är ingen som kan tro att Talia nyligen genomgått en levertransplantation, hon springer omkring, leker och äter som aldrig förr.

Kiersten har fått mycket beröm, inte bara från familj och nära vänner, även klasskamrater och gamla vänner hon tappat kontakten med har hört av sig och önskat henne lycka till med återhämtningen.

Här kan du se en intervju med Kiersten som gjordes efter den lyckade operationen:

Att den barnvakt man anställer ska visa sig bli den som räddar livet på ens barn är det nog inte många som förväntat sig.

Vilken fantastisk gåva Kiersten gett till Talia och hennes familj. Dela gärna denna hjärtevärmande historia och sprid lite värme i kylan.