Bebisen fick svåra brännskador – nu vill mamman varna andra för vanliga produkten

Sommarvärmen är här, och innan man blir alltför ivrig att rusa ut i den starka solen bör man smörja in sig för att inte förstöra sin hud. Det krävs nämligen inte många minuter i solen för att bränna sönder huden om man är känslig, därför bör man se till att ha ett ordentligt skydd, åtminstone åt sina små barn. 

Rebecca Cannon trodde att hon garderat sin ettåriga dotter inför en dag i solen. Hon hade köpt en solskyddsfaktor av grad 50, men när hon såg hur hennes illa dotters hud blev röd och började lossna förstod hon att det inte var solen hon behövda bekymra sig över. Nu vill hon varna andra. 

Solskyddsfaktor 50 skulle räcka för att skydda dotterns ansikte under en solig dag tänkte Rebecca, men efter det fasansfulla som hände har hon uppmärksammat att man inte ska stirra sig blind på det höga numret på flaskan, då alla krämer inte är tillförlitliga. 

Rebecca smörjde in sin ettåriga dotters lena ansikte innan de gick ut i solen och njöt av en fin dag tillsammans. Det var inte förrän morgonen efter som hon chockades över flickans ansikte. 
– Allt eftersom dagen gick fick hon rödare och rödare hud, och nästa morgon vaknade hon upp och var svullen, klarröd och blåsor började växa fram, berättar Rebecca. 

Facebook/Rebecca Cannon

Mamman tog genast med sig dottern och åkte till läkaren, som bekräftade att flickan hade andra gradens brännskador som orsakats på kemisk väg. Ganska snart kunde man konstatera att det var solskyddskrämen som var boven i dramat, och läkaren berättade att fler allergiska reaktioner rapporterats av sådana krämer. 

Facebook/Rebecca Cannon

För att varna andra valde mamma Rebecca att dela med sig av händelsen på Facebook, så att inte fler barn skadas. 

Det solskydd som Rebecca Cannon smörje sin dotter med heter Banana Boat Kids Max Protect & Play Sunscreen Lotion, SPF 50. Enviromental Working Group har gjort en lista över de bästa och sämsta solskydden för barn, du hittar den här.

Det är viktig att skydda sig mot solen, men alla solkrämer är inte tillförlitliga och därför bör du rådfråga läkare om innehållet. Dela gärna för att varna andra så att inte fler barn drabbas.