Bebisen föds med enorm defekt i ansiktet – fyra år senare ser hon totalt annorlunda ut

Det är berättelser som den här som ger mig stor tro på människans godhet. Lilla Angel föddes med en hjärndefekt som orsakade en stor utväxt som täckte nästan hela hennes ansikte. Angel mobbades så svårt att föräldrarna höll dottern inomhus för att skydda sin lilla tjej från elakheter, och istället fick hon leka med syskon och kusiner, gömd från andra barn. 

Hoppet om ett normalt liv för positiva Angel såg mörkt ut, tills en idell organisation erbjöd sig att betala operationen som skulle göra Angel till en självsäker, lycklig och frisk tjej.

När Cypres Salon, från Filippinerna födde sin lilla dotter Angel fylldes hon av lycka. Men när hon inte hörde ett ljud från Angels kuvös efter förlossningen förstod hon snabbt att något var fel. När mamman fick se sin efterlängtade dotter fick hon en chock, och hon anklagade genast sig själv för vad hon fick se.

Angel hade fötts med encephalocele – en hjärndefekt som uppstår när neuralröret stängts helt under fosterutvecklingen. I Angels fall innebar detta en enorm utväxt mitt i ansiktet. En defekt så stor att Angel skulle komma att få svårt att se och delta i vardagliga aktiviteter.

Instagram/ejimphoto/

Enda chansen för lilla Angel att få ett normalt liv var att få ”utväxten”, eller Hernian som det kallas, bortopererad. Mamma Cypres och pappa Dale sparade därför ihop över 50 000 kronor till en operation, men även om den elimininerade många risker så täckte utväxten fortfarande halva Angels ansikte.

Den stora utväxten stack ut så mycket att andra barn mobbade Angel. Många gick till och med så långt att de kallade henne för monster. 

Då trakasserierna krossade mamma Cypres och pappa Dales hjärtan valde de att hålla dottern hemma för att skydda henne från mobbing. Men det var under en av de få dagar som Angel vistades ute som droppen kom. En pojke var snabbt fram att reta Angel och kalla henne saker, men Angel svarade snällt med att klappa pojken på huvudet och säga ”Hej”. 

Mamma Cyprus hjärta krossades av händelsen, hon ville inget hellre än att ge Angel ett bra liv, men att operera bort utväxten skulle kosta närmare 74 000 kronor extra, pengar som familjen inte hade. 

Lyckligtvis fick den ideella organisationen The Children First Foundation höra om Angel, och erbjöd henne en kostnadsfri operation. I september i år flög organisationen Angel och Dale till Australien för att genomföra operationen som skulle ge Angel en chans till ett normalt liv. 

Under fyra timmar arbetade kirurgerna med att ta bort den 200 gram stora klumpen från Angels ansikte. För att täcka igen hålet i hennes skalle tog de ben från hennes höft. 

Instagram/ejimphoto/

Operationen var lyckad, och Angel som redan var en positiv flicka, är nu lycklig att hon kan se, le och skratta obehindrat.

Barn är vår framtid och det viktigaste vi har. Dela gärna den inspirerande berättelsen för att visa att alla barn har rätt till ett bra liv.