Bedragerskan försökte ta springnota på salongen – då låste frisören in henne

När salongsägaren Sandra Edlund förlorade 4 800 kronor på en springnota på nyöppnade salongen fick man aldrig fast smitaren. Men när samma bedragerska försökte sig på en springnota hos frisören Carina Dahlén hade hon lurats för sista gången.
– Hon försökte springa ut ur salongen, men jag stoppade henne, höll henne kvar och låste dörren. Adrenalinet pumpade, säger Carina Dahlén till Eskilstuna-Kuriren

Det var i höstas som Sandra Edlund startade egna Salong Cosmetik i Eskilstuna. Snabbt fick hon in en bokning från en kvinna i 45-års åldern som ville göra en kosmetisk tatuering – vilket är Sandras expertis. 

Behandlingen tog cirka tre timmar och allt flöt på som vanligt, men när kostanden på 4 800 kronor skulle betalas uppstod problem. Kunden menade att hon glömt sin plånbok och frågade därför om hon kunde få betala via faktura. Sandra gick med på det, men när hon märkte att kvinnans personnummer inte fanns registrerat passade bedragerskan på att smita. Kvar stod Sandra utan pengar, efter tre timmars detaljarbete. 

Men i fredags fick fallet ett uppsving. På samma gata som Salong Cosmetik ligger Frida Klippotek. När en kvinna i 45-årsåldern försökte betala med ett ogiltigt kort blev frisören Carina Dahlén misstänksam. Kvinnan betedde sig skumt och sa att hon skulle gå för att ta ut pengar, då kände Carina igen henne från en bild som Sandra på den tidigare salongen delat på Facebook. 
– Hon försökte springa ut ur salongen, men jag stoppade henne, höll henne kvar och låste dörren. Adrenalinet pumpade, säger Carina Dahlén till Eskilstuna-Kuriren.

När Carina låste dörren lugnade bedragerskan ner sig och bad om ursäkt. Carina beskriver det som att kvinnan var ångerfull, men hon vill ändå att de drabbade salongerna i trakten ska få upprättelse. 

Carina ringde polisen som kunde bekräfta att kvinnan på hennes salong är samma som lurat salongsägaren Sandra Edlund på 4 800 kronor. Hur många salonger som blivit lurade av bedragerskan vet inte polisen i dagsläget, men till Eskilstuna-Kuriren säger de att Sandras bilder på Facebook hjälpte just i det här fallet. 

Dela gärna om du tycker att Carinas agerande för att stoppa bedragerskan var helt rätt.