Bengt Magnussons känslosamma tal om kampen mot cancern berör tusentals.

TV4-profilen Bengt Magnusson drabbades i våras av testikelcancer – men lyckades besegra den. I somras friskförklarades han och under måndagens ”Nej till cancer”-gala i TV4 blev Magnusson mottagen med varma applåder från publiken – innan han själv höll ett känslosamt tal om kampen mot sjukdomen och tacksamheten över att kunna leva vidare med sin familj.

Cancerfonden och TV4 höll måndagskvällens gala i gemensam regi och i programledartrion fanns förutom Kristin Kaspersen och Tilde de Paula Eby alltså även den nyligen friskförklarade, och folkkäre, tv-profilen Bengt Magnusson.

– Jag står här i dag fylld av tacksamhet, tacksamhet mot alla de människor som har utvecklat och forskat fram en behandlingsmetod som gjorde att jag klarade mig, sade Bengt Magnusson när han i inledningen av programmet klev upp på scenen och hyllades av publiken.

Senare under galan höll Bengt Magnusson ett känslosamt tal där han berättade sin cancerhistoria och förklarade sin tacksamhet.

– För 40 år sedan var jag 25, jobbade som journalist och visste att det ville jag fdrtsätta med. Hade jag fått testikelcancer då, 1976, så hade jag nog inte stått här idag. Jag hade förmodligen varit död. Jag fick testikelcancer i våras, det kom som en total överraskning men behandlingen som sattes in direkt var exakt och verkningsfull och jag gick igenom den utan större problem, sade Magnusson och fortsatte:

– Med lite perspektiv så förstärks insikten i mig. Jag är otroligt lycklig, tacksam att jag hade turen att få testikelcancer först nu när forskningen kommit så långt och överlevnaden är så hög. Jag är lycklig över att jag får många fler år med min älskade hustru Karin och att vi får se vår hustru Sanna och hennes man leka med barnbarnen. Jag hoppas att de, och alla, i framtiden ska känna samma lugn som jag, en vetskap om att cancer går att bota.

Här kan du se hela Bengt Magnussons känslosamma tal: