Bilden efter bilkraschen som visar varför vi aldrig får sluta hylla våra brandmän

Nyligen fick världen se ett foto från storbranden i Portugal som visade varför vi aldrig får sluta hylla alla brandmän därute. 

Här kommer ännu ett exempel – i Texas, USA, la nämligen en lokal brandstation nyligen upp en bild på Facebook som genast fått massor av kärlek. 

Det är inte svårt att förstå varför. Den föreställer nämligen två brandmän som tröstar en liten pojke och flicka – efter att de varit med om någonting som ingen borde uppleva. 

Tusentals människor har hyllat brandmännen – som själva ödmjukt säger att de mest gjorde sitt jobb. 

Däremot verkar brandstationen vara stolt över sina medarbetare. Så här skriver de på sin Facebook-sida

”Vi tillhandahåller inte bara vård. Här är ett foto på våra brandmän Sam Berry och Jared Davis som ger emotionellt stöd till två (oskadda) unga barn som var inblandade i en bilolycka tidigare”, skriver brandstationen under bilden som nu hyllas av tusentals. 

– Alla som jobbar här har troligtvis gjort någonting liknande. Det var bara slumpen som gjorde att just vi blev fotograferade. Jag tror starkt på att medmänsklighet är en form av medicin, säger Jared Davis till KCBD-TV.

Den andre brandmannen, Sam Berry, jobbar egentligen på en annan brandstation i samma stad och täckte under just den här dagen ett pass vid en station som låg nära bilvraket. 

Visst blir man både rörd och tacksam när man ser detta?

Oavsett om det är i Portugal, Stockholm eller i USA – brandmän förtjänar vår djupaste respekt. 

Dela gärna vidare bilden för att hylla hjältarna som är beredda att riskera sina liv för att rädda andra. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna