Bilden efter operationen som räddade bebisen sprids som en löpeld på nätet.

På bara en vecka har över 200 000 personer gillat och 60 000 delat bilden föreställande ett spädbarn som vilar på sin moders ben. Över 12 miljoner har sett bilden.

Anledningen är det som syns längst upp på bilden. Den lilla pojken förlöstes nämligen med kejsarsnitt och på bilden vilar bebisen alldeles under sin mammas kejsarsnitt.

Helen Aller, som tagit bilden, fotograferade den gravida kvinnan innan förlossningen och kvinnan berättade då hur rädd hon var för att eventuellt tvingas genomgå ett kejsarsnitt. Men när det väl var dags såg läkarna ingen annan utväg än ett akut kejsarsnitt.
– Hon bad mig komma in och ta just den här bilden efter hennes förlossning. Anledningen var att det visade sig att hennes värsta mardröm blev just det som räddade hennes och sonens liv, säger Helen till Daily Mail..

Bildkälla

kejsarsnitt

Reaktionerna på fotografiet har varit många. Många hyllar beslutet att publicera bilden och berättar i kommentarerna om sina erfarenheter av kejsarsnitt. Andra upplever bilden som stötande och har valt att rapportera den till Facebook.

Helen väljer dock att fokusera på den fantastiskt positiva responsen och det faktum att frågan om kejsarsnitt uppmärksammas.
– Människor gillar bilden, men det handlar mycket mer om att kvinnor som genomgått kejsarsnitt kan relatera till den. Så många säger att de känt som att de misslyckats. Men när de ser bilden förändras allt, säger hon till Daily Mail.

Mamman på bilden har valt att vara anonym, men enligt Helen mår hon bra och har fullt upp med att ta hand om sin lilla bäbis.

Jag tycker att bilden är alldeles fantastiskt fin och vill önska den lilla familjen allt gott i livet!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

EDIT: I didn’t expect this image to reach so far. I understand everyone has their own opinion which they are entitled…

Posted by Helen Carmina Photography on den 11 augusti 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna