Bilden på cancersjuka flickorna berör tusentals. Nu vill mamman ha hjälp att sprida bilden för att stötta andra som drabbats.

Den här bilden sprids just nu över hela världen och det är verkligen fantastiskt att se hur stark kärleken är – oavsett ålder. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag hör historien bakom det här ögonblicket. Även om det också är väldigt sorgligt, så hoppas jag att bilden kan hjälpa och stötta andra som går igenom samma sak.

Det var när mamman Tazz Jones var och besökte sin 5-åriga dotter Maliyah, som hon fångade det här hjärtskärande ögonblicket. På barnsjukhuset i Pittsburgh tog hon en bild på när hennes lilla flicka kramar om vännen och medpatienten Madelina DeLuca.
”Det perfekta exemplet på kärlek”, skriver Tazz i ett Facebookinlägg som delats av tusentals människor över hela världen.

Caption this! Repost & Share please! Trying to get this picture seen all over the world. So many people have been…

Posted by Tazz Jones on den 3 maj 2015

De båda flickorna fann varandra direkt på sjukhuset.
– Det var som att de redan känt varandra länge, säger hon till ABC7.

Lilla Maliyah diagnosticerades med neuroblastom för tre år sedan, efter att ha nyss fyllt 2 år och den tappra tjejen har gått igenom mer än något barn borde göra. Hon har fått cellgifter, strålbehandladling, fått immunterapi och gått igenom en benmärgstransplantation. Trots detta kom cancern tillbaka efter sex månader.

Maliyahs nufynna vän, tvååriga Madelina DeLuca, var diagnostiserad med akut myeloisk leukemi i november. Hon fick nyligen sina sista cellgifter.

Mamma Tazz hoppas att bilden ska hjälpa och stötta andra som går eller har gått igenom samma sak. Jag hoppas också att vi tillsammans, genom att sprida den här bilden vidare, kan göra så många som möjligt får se den och kan ta till sig budskapet om kärlek och omtanke i svåra stunder. Som Tazz skriver om bilden: ”Det perfekta exemplet på kärlek”.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna