Bilden på smarta sängen för nyfödda bebisar sprids som en löpeld. Vilken fantastisk idé!

Att föda barn är en stor omställning för alla, inte minst för mamman och bebisen. Efter att bebisen varit helt beroende av mammans näring och syresättning i månader ska den nu lära sig att andas själv. Det är väl känt hur viktigt det är med hudkontakt för en nyfödd bebis. Och det har visat sig att det även är viktigt för mamman. Nyligen skrev vi om en mamma som hamnade i komma efter att ha fött en liten dotter. Sjukhuspersonalen placerade den nyfödda bebisen på mammas bröst och när hon började gråta vaknade mamman upp. Bebisens gråt och närhet gav henne styrka att vakna.

Här nedanför är en bild som sprids som en löpeld runtom i världen. Den visar en nybliven mamma med sin bebis precis bredvid sig i en speciell säng. Och jag måste säga att jag tycker att det är riktigt smart idé. Normalt sätt brukar ju den nyfödda bebisen få en egen säng bredvid sin mamma på sjukhuset. Men det här är ju ännu bättre och bebisen och mamman kommer ännu närmare varandra.

Det är den australiensiska föräldrarbloggen BellyBelly som lagt ut bilden på sin Facebook och reaktionerna har inte haft någon hejd. Bilden har uppemot 200 000 likes och över 100 000 delningar.

Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att den smarta sängen är en fantastisk idé för alla nyblivna mammor och deras bebisar. Om du känner någon som skulle gilla en sådan här säng får du hemskt gärna dela detta 🙂

Would you like to see beds like this in all maternity hospitals? What a great help for c-section mammas too, but most of…

Posted by BellyBelly – Pregnancy, Birth & Parenting on Wednesday, June 3, 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna