21-åringen poserar i nya bikinin och tar en bild – det räddar hennes liv

Alla som rör sig på sociala medier har stött på fenomenet selfies. 21-åriga Cloe Jordan är som vilken ung tjej som helst och hon gillar att lägga ut bilder på sig själv på sin Instagram.

Men hon visste inte vilken stor betydelse dessa bilder skulle få för henne. Faktum är att en av dem skulle komma att rädda hennes liv.

Nu vill hon dela sin historia för att varna andra.

Cloe bor i Wolverhampton i England och är väldigt aktiv på sociala medier. Hon gillar att lägga ut bilder på sig själv när hon gjort sig fin.

Förra sommaren tog hon en bild för att visa sin bikini – men hade ingen aning om att bilden skulle rädda hennes liv.

© Instagram

Cloe hade ett stort födelsemärke på magen som hon visserligen lagt märke till innan, men aldrig brytt sig om att titta närmare på. Men när hon tittade närmare på fotot tyckte hon att märket var fult, och förstörde hennes bild.

Hon jämförde fotot med tidigare bikinibilder och insåg att fläcken på magen hade förändrats. Det var större och hade en annan färg än innan. Formen såg också annorlunda ut mot tidigare bilder.

Hon bestämde sig för att uppsöka en läkare. Inte för att hon var speciellt orolig, hon var ju bara 21 år och inte alls rädd för cancer. Men märket på magen störde henne eftersom hon tyckte det var fult.

Men när läkaren undersökte henne förstod hon direkt att det hela var värre än hon trodde. Läkaren berättade att det inte var normalt att ett födelsemärke växte så mycket i storlek, och dessutom ändrade färg och form. Faktum var att det kunde vara farligt.

Efter en närmare undersökning kunde läkaren konstatera att hon hade hundcancer. Cloe blev chockad och rädd.

Cancern hade spridit sig runt och under födelsemärket, så det var tur att Cloe gick till läkaren i tid. Födelsemärket och vävnaden runt om opererades bort, och hon fick ett stort ärr på magen efteråt.  Cloe som tidigare tyckte att det var fult med ett födelsemärke på magen fick nu ett ännu fulare ärr – men det brydde hon sig inte om.

I wasnt going to post anything on social media but seeing my scars today has really brought it home. I was diagnosed with skin cancer a few months ago and have undergone an operation to try and remove it, Skin cancer is the most common form of cancer in the UK, and rates continue to rise. At least 100,000 new cases are now diagnosed each year, and the disease kills over 2,500 people each year in the UK – that’s seven people every day. I have never really been someone to frequently use sunbeds and expose myself to sun however I am guilty of doing it every now and again. Seriously guys jumping on the bed for that quick 10 minute holiday is really not worth it. Look after your skin! #skincancer #cancer #cancersucks #protection #skin #sun #sunbed #beatcancer #pale #tanning #tan

Ett inlägg delat av cloejordan (@cloejordan_x) Mar 28, 2017 kl. 9:01 PDT

Efter operationen tyckte Cloe inte att det var lika kul att visa sin mage på bild längre, men bestämde ändå för att ta en bild och berätta om sina erfarenheter på Instagram.

Hon hade tidigare solat solarium två gånger i månaden och misstänker att det är därför hon drabbades av hudcancer. Nu vill hon varna andra för hur farligt det är att utsätta sin hud för sol och solarium.

– Om min bild stoppar en person från att sola solarium så är det värt det. Jag ska aldrig lägga mig i solen igen och kommer mycket hellre använda brun-utan-sol än att skada min hud, säger hon till Caters News.

Hon vill också uppmana alla som oroar sig över leverfäckar eller andra förändringar på huden att uppsöka läkare direkt.

Cloe ska nu göra fler undersökningar för att se om cancern spridit sig mer.

Jag är ledsen över att den så ung tjej har drabbats av en hemsk sjukdom. Förhoppningsvis har inte cancern spridit sig och Cloe glömma detta hemska som hänt. 

Men en sak ska hon aldrig glömma – och det är hur farligt solarium kan vara. Hjälp gärna till att sprida Cloes varning och tänk på att skydda er med solkräm i sommar!

Publicerad av Newsner familj

 

Läs mer om...