Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Bilisten blir rasande när en motorcykel kör på honom. Då tittar han på marken och det förändrar allt.

Sayd Omar Morales Akmad var ute och körde med sin bil i tung trafik i Filippinerna när han plötsligt blev rammad bakifrån av en motorcykel. Krocken lämnade en stor buckla i baksidan av bilen och Akmad tänkte först göra en anmälan – men när han såg vad som låg på marken insåg han att det kanske var bättre att släppa sina egna intressen och se till helheten. Nu sprids bilistens underbara gest som en löpeld på nätet.

När Sayd Omar Morales Akmad klev utanför sin bil efter krocken så var det inte bara en omkullvält motorcykel som låg där – utan också en säck med ris.

Det visade sig att motorcyklisten som hade kört in i honom var en fattig fiskare som var på väg hem med riset för att mätta sin hungriga familj.

ris2
Bildkälla: Sayd Omar Morales Amad (Facebook)

När polisen kom till platsen tog motorcyklisten genast på sig skulden och ville betala för skadan.

Men bilisten, Sayd Omar Morales Akmad, insåg att den fattiga fiskarens familj inte skulle ha någon mat att äta just på grund av olyckan och den förstörda påsen med ris som låg utspridd över hela vägen.

Han förstod att han, trots en buckla i bilen, hade betydligt mer tur i livet än den fattige mannen som kämpade för sin överlevnad. Han bestämde sig därför för att inte göra en anmälan – men det var inte allt.

ris3
Bildkälla: Sayd Omar Morales Amad (Facebook)

Till allas förvåning så bestämde sig även Akmad för att ge pengar till den fattige mannen, så att han kunde köpa ny mat till sin familj.

Den fattige mannen blev helt tårögd och tackade Akmad för hans generositet och vänlighet, och Akmad själv hänvisar till sin mormor som lärt honom sin visdom i livet: ”Du kan alltid ersätta förlorade saker, men inte förlorad respekt eller kärlek för andra”, skriver Akmad på Facebook.

Så underbart att se hur bilisten valde att bortse från sin ersättning för att istället hjälpa någon som behövde det bättre. Dela gärna vidare den fina historien till dina vänner!

 

Läs mer om...