Bilisten blir ursinnig när han rammas av MC-killen, tittar närmare på asfalten och börjar gråta direkt

Du kan alltid ersätta förlorade saker, men inte förlorad respekt eller kärlek för andra.

Det är en visdom som Sayd Omar Morales Akmad bär med sig varje dag… och det blev tydligare än någonsin när han en dag blev påkörd av en motorcykel.

Vad Akmad valde att göra efter händelsen förbluffade inte bara omgivningen, utan en hel värld – och det är en historia som vi alla kan lära oss ett och annat av.

Det var när Sayd Omar Morales Akmad var ute och körde i tung trafik i Filippinerna som han plötsligt blev rammad bakifrån av en motorcykel.

Krocken lämnade en stor buckla i baksidan av bilen och Akmad, som blev alldeles ursinning, tänkte till en början anmäla MC-killen.

Då såg han vad som låg på marken bredvid den omkullvälta motorcykeln: nämligen en stor säck med ris.

ris2.jpg
Bildkälla: Sayd Omar Morales Akmad (Facebook)

Det visade sig att motorcykelföraren som hade kört in i Akmad var en fattig fiskare som var på väg hem med riset för att mätta sin hungriga familj.

Akmad insåg nu att den fattiga fiskarens familj inte skulle ha någon mat att äta på grund av den förstörda påsen med ris som låg utspridd över hela vägen.

Så när polisen kom till platsen, och motorcyklisten tog på sig skulden och ville betala för skadan, då sa han blankt nej.

ris3.jpg
Bildkälla: Sayd Omar Morales Akmad (Facebook)

Akmad förstod nämligen att han, trots en buckla i bilen, hade betydligt mer tur i livet än den fattige mannen som kämpade för sin överlevnad. Han bestämde sig därför för att inte göra någon anmälan… men det var inte allt.

Till omgivningen stora förvåning så tog Akmad också upp plånboken – och gav pengar till den fattige mannen som just hade kört på honom, så att denne skulle kunna köpa ny mat till sin familj.

Den fattige mannen blev helt tårögd och tackade Akmad för hans stora generositet och vänlighet. Men Akmad själv, han hänvisar bara till sin mormor som lärt honom en stor visdom i livet… och den lyder, just precis, ”Du kan alltid ersätta förlorade saker, men inte förlorad respekt eller kärlek för andra”, som Akmad skriver på Facebook.

Bildkälla: Sayd Omar Morales Akmad (Facebook)

Jag blir så glad av att se hur bilisten bortsåg från sin ersättning bara för att hjälpa en person som behövde pengarna betydligt mer.

Dela vidare den här fina historien till nära och kära om du också blev rörd!