Bilkraschen tog deras 3 små barn, 6 månader senare blir mamman gravid med trillingar.

Ibland kan tragiska historier vändas till något positivt, även om läget till en början verkar katastrofalt hopplöst. Det kan vara tufft och smärtsamt att läsa om hjärtslitande händelser, men samtidigt kan man också låta sig inspireras av andras styrka. 

Förhoppningsvis kan vi plocka fram dessa exempel när vi har det lite tyngre i livet, som motivation för att kämpa vidare. Och därför tycker jag det är viktigt att lyfta fram alla sådana exempel. 

Vad föräldrarna Lori och Chris Coble tvingats gå igenom är bortom förståelse för de flesta, men det är också en berättelse som i all tragik visar att mirakel faktiskt inträffar.

 

barna1

Det var i maj 2007 som mamma Lori satt i bilen med sina barn Kyle, Emma, och Katie. Plötsligt kom en enorm, fullastad långtradare och körde rakt in i familjens minibuss. 

Hon och hennes barn skadades allvarligt, men fördes till separata sjukhus. Maken Chris kunde inte göra något utan att vänta på läkarens dom. 

Mamma Lori minns ingenting från kraschen. Hon fick vidden av katastrofen återberättat för sig på sjukhuset, när hon vaknade upp.

barna2

För gång på gång kom sjukhuspersonalen fram och förklarade med sorgsna ögon att inget fanns att göra. Skadorna på barnen var alltför svåra. 

Chris och Lori förlorade alla sina tre små älskade änglar den där majdagen i 2007. 

barna3

Nu stod det ensamma, i ett hus som kändes helt dränerat på liv. 

Till en början fann de styrka i att försöka komma åt föraren som tog deras barns liv. Lastbilschauffören hade tidigare åkt dit flera gånger för fortkörning och han fälldes senare för tre fall av dråp.

På så sätt hade rättvisa skipats. 

Paret började också engagera sig i trafikfrågor, de ville lyfta fram problematiken inom transportindustrin, där många förare kör alldeles för mycket utan vila. 

”Många av åkarna får inte betalat om inte lastbilen avverkar stora sträckor, det skapar en fara och stora säkerhetsproblem. De kör väldigt fort och är dessutom trötta. Vi skulle vilja få till en förändring där”. 

Engagemanget hjälpte föräldrarna att fokusera på något annat. 

Men sex månader efter tragedin skulle Chris och Lori får ett besked som förändrade allt – igen. 

baran4

Lori var nämligen gravid. Med trillingar!

Och snart födde hon också två flickor och en pojke, precis som förut.

För Lori och Chris stod det klart att deras barn hade ett finger med i att skapa sin bror och systrar.

”När du känner att de är någonstans och vakar över dig, skyddar dig, och något sådant här händer.. Då är det svårt att tro att något de inte var inblandade på något sätt”, säger Chris.

barna6

I maj 2016 firade Ashley, Ellie och Jake deras åttonde födelsedag.

”Jag ser det som ett mirakel. Jag tror Kyle, Emma, och Katie hade något att göra med detta. Jag tror att de hjälpte oss, jag tror att de gjorde detta möjligt”, säger Lori.

barna7

Även om ingenting kan ersätta förlusten av deras tre tidigare barn, så har de nya syskonen Kyle, Emma och Katie hjälpt familjen att få livsglädjen tillbaka.

Tvillingarna är också väl medvetna om att de har haft tre syskon i ett tidigare liv. 

Facebook/Chris Coble

Bilderna på Kyle, Emma och Jake hänger nämligen kvar på flera platser i huset. Familjen brukar också gå till kyrkogården tillsammans för att hedra barnens minne. 

För i det här huset finns inte bara tre ungar… De är alltid sex. Kyle, Emma och Katie kommer aldrig bli bortglömda.

Dela gärna vidare denna familjs starka berättelse om du tror att Kyle, Emma, och Katie vakar och tittar ner på Lori, Chris, Ashley, Ellie, och Jake!