Bilmekanikern märker att något är fel och gör en otrolig gest för främlingen.

Richard Newberry arbetar på en verkstad i amerikanska Saint Petersburg, Florida. Varje dag de senaste veckorna hade han sett en kvinna passera på vägen till sitt jobb – men en morgon var något fel. Kvinnan grät floder medan hon gick förbi.

Richard bestämde sig för att ta kontakt med kvinnan – och när han fick höra hennes historia tog han ett, minst sagt, generöst beslut.

Kvinnan, som heter Ernestina Nunez, hade nyligen flyttat till staden – i hopp om att lämna ett smärtsamt minne bakom sig.

Det visade sig nämligen att hon bar på en stor sorg. Ernestinas enda barn hade lidit av posttraumatiskt stressyndrom efter att ha tjänstgjort i armén – och för exakt ett år sedan hade han tagit sitt liv.

Bildkälla: WTSP

Sorgen fick Ernestina att förlora allt hopp.

– Han var allt jag hade, säger Ernestina Nunez till WTSP.

Men mötet med bilmekanikern Richard Newberry skulle komma att ge henne en ljusglimt i livet.

Bildkälla: WTSP

Eftersom Ernestina gick flera kilometer dagligen för att ta sig till och från sitt jobb på en skola i närheten så såg Richard en chans att hjälpa henne.

Han bestämde sig för att ge bort en bil till ett värde av cirka 5 000 kronor – helt gratis.

Bildkälla: WTSP

– Jag berättade om mitt jobbiga förflutna, att jag har suttit i samma båt och varit hemlös och inte vetat vad jag skulle göra, säger Richard Newberry till WTSP.

Förutom att skänka bort bilen hjälpte Richard också till att fixa försäkring, registreringsbevis och registreringsskylt – något som kostade honom cirka 10 000 kronor.

– Jag är bara glad att vi kunde ge henne en bil och se till att få den försäkrad, säger han till WTSP.

Bildkälla: WTSP

Den fina gesten från sin nyfunna vän hjälper inte Ernestina att få tillbaka sin son – men det gav henne bevis om att det trots allt finns solsken i livet.

– Det är en väldigt fin sak som han har gjort för mig, säger Ernestina Nunez till WTSP.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Att sträcka ut en hand till en främling kan betyda mer än vad man tror. Dela gärna vidare om du också tycker att vi borde hjälpa varandra här i livet!

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna