Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Björn Borg ryter till mot idrottsföräldrar som hetsar sina barn. Två tummar upp!

Barnidrott ska vara roligt och utvecklande, men tyvärr är det många föräldrar som låter känslorna ta över och beter sig illa vid sidan av planen. Jag har själv spelat fotboll som grabb och vet hur jobbigt det kan vara när någon föräldrar står och skriker på domaren eller svär på sidlinjen. Det hjälper inte någon och skapar bara dålig och jobbig stämning. Framför allt för barnen. En av våra största idrottsmän genom tiderna reser i dag runt med sin 13-årige son Leo Borg på olika tennistävlingar. Och när Björn Borg ser hur vissa föräldrar agerar blir han rasande. Nu riktar tennislegendaren stark kritik mot hetsande föräldrar som pressar sina barn att spela. – Det är chockerande, säger han till CNN.

Björn Borg är en av våra största idrottare genom tiderna. Med otaliga stora titlar är han också ansedd som en av tennisens främsta.

Foto: Wikipedia.
Foto: Wikipedia.

I dag är Borg nyss fyllda 60 år och lever ett helt annat liv. Men tennisen har han inte lämnat bakom sig. Hans 13-årige son Leo är nämligen helt tennistokig och älskar att spela.
– Han spelar tennis två till tre timmar per dag. Han gillar att spela, han gillar att tävla och han gillar att resa, berättar han för CNN.

Han älskar att se tennisglädjen hos sin son, men på resorna genom Sverige och besök på Leos olika tävlingar har Borg upptäckt något som gör honom väldigt upprörd.
– När vi reser runt i Sverige så ser vi alla de här helt galna föräldrarna. Jag menar, det är helt otroligt. Även under min tid så fanns det föräldrar som var lite galna, men i dag är det otroligt – det är chockerande, säger han till CNN.

Och tennislegendaren upplever att en del föräldrar försöker tvinga sina barn att gilla tennis – på grund av att det finns så mycket pengar som lockar.
– Jag tror att det beror på att tennis är en sport där det krävs mycket pengar. Man ser i bland att barnen inte vill spela, men att föräldrarna tvingar dem att göra något de inte vill göra.

Foto: Bildbyrån.
Foto: Bildbyrån.

Dela gärna om du håller med Björn Borg om att föräldrar ALDRIG ska pressa sina barn att göra någonting de inte vill. Barnidrott ska handla om att ha roligt. Bra att du ryter ifrån, Björn!