Blinda pojken sitter ensam på fiket – en dag dyker farbrorn upp som förändrar hans liv för alltid

Många känner väl till det gamla ordspråket: En olycka kommer sällan ensam, och för pojken i den här historien stämmer det verkligen, det började innan HK Derryberry ens var född.

Hans föräldrar var ute och körde en dag i Tennessee, USA när hans pappa plötsligt tappade kontrollen över bilen. Det var då 13 veckor kvar tills HK skulle födas.

Facebook/HKDerryberry

Kraschen var så kraftfull att hans mamma dog av sina skador, men man lyckades rädda HK som låg i magen. På grund av att föddes alldeles för tidigt fick han många bestående skador.

En hjärnblödning gjorde att HK blev CP-skadad, hans hornhinnor var inte utvecklade och vilket gjorde honom blind, dessutom hade hans ben inte utvecklats ordentligt skriver Liftable.

Efter veckor av osäkerhet på sjukhuset fick han följa med sin mormor Pearl hem. Allt blev för mycket för hans pappa som övergav HK helt när han bara var fem år gammal.

Facebook/HKDerryberry

Det blev mormor Pearls jobb att se till att HK fick all den hjälp han behövde.

Hon såg till att han fick börja i en skola för blinda och tog allt ansvar för hans medicinering, samtidigt som hon jobbade och försökte få ekonomin att gå ihop.

Det var inte lätt, och Pearl slet verkligen. Hon var tvungen att jobba på helgerna, och eftersom att hon inte hade råd med någon barnvakt fick HK följa med henne till restaurangen där hon arbetade. Det var här HK:s sorgliga historia skulle få sin vändning.

I oktober 1999 kom Jim Bedford in på restaurangen för att beställa en kopp kaffe.

Facebook/HKDerryberry

HK satt ensam där han brukade vid fönstret inne på restaurangen Mrs. Winner’s Chicken & Biscuits. Jim frågade kassörskan vem pojken var.

Hon förklarade att det var hennes kollega, Pearls barnbarn och att han brukade följa med på helgerna för att hon inte hade råd med någon barnvakt.

Jim gick fram till HK och såg hans skenor på benen och att han var blind. Han satte sig ned bredvid pojken och började prata med honom.

Det skulle visa sig bli början på en mycket fin och värdefull vänskap. Jim började ofta att komma in på helgerna för att köpa kaffe och träffa HK. Han började snart att ta med sig HK på olika ärenden.

Facebook/HKDerryberry

Ibland köpte de milkshakes och han fick även följa med Jim till kyrkan på söndagarna. Jim blev som den mentor och pappa HK som han aldrig haft.

Jim fick även reda på att HK hade en mycket ovanlig talang, en talang som ingen tidigare vetat om, han hade ett helt perfekt minne.

Det är färre än 100 personer som man vet har samma syndrom, hypertymesi och gör att HK kan minnas var enda detalj i sitt liv, till exempel vad han åt till middag för flera månader sedan.

Facebook/HKDerryberry

Jim såg HK:s enorma potential och det resulterade i att de tillsammans skrev de en bok: ”The awakening of HK Derryberry”, berättelsen om en pojke som minns allt.

Idag är Jim 73 år, och HK 26, de är fortfarande bästa vänner och ses så ofta de kan. De pratar om fotboll, skämtar och signerar böcker ihop.

De reser även jorden runt och berättar sin unika historia. HK är väldigt glad att hans liv fått en mening, och hans mål är att med sin historia kunna inspirera andra.

Här kan du se en video om HK och Jim:

Visst är det fantastiskt att Jim som aldrig hade träffat HK tidigare hjälpt honom till ett utvecklande och meningsfullt liv.

Dela gärna denna solskenshistoria med dina vänner på Facebook om du också tycker att fler borde vara änglar som Jim!