Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Blinde Marius fick inget sommarjobb. Då byggde han en egen glasskiosk.

När Marius Larsen var två dagar gammal fick han en hjärnblödning som bland annat gjorde honom blind. Idag är han 12 år och bor med sin familj i danska Ishöj utanför Köpenhamn. Eftersom han är blind är det inte så lätt att hitta ett sommarjobb, men Marius ger inte upp så lätt. Nu har han startat en egen glasskiosk.

Det hela började när Marius blev utan sommarjobb.

– Många av hans kompisar har små jobb, de rastar hundar och delar ut tidningar men eftersom att Marius är blind går inte det. Han vill väldigt gärna jobba men det är svårt med tanke på hans handikapp, säger hans mamma Bettina, enligt Aftonbladet.

Familjen bor i ett bostadsområde där det rör sig mycket människor, och Marius trivs också bäst hemma. Det var så mamma Bettina fick idén om att starta en glasskiosk i trädgården. Men hon visste inte riktigt hur hon skulle gå till väga, så hon gav om råd av sina vänner på Facebook.

– Efter Facebookinlägget gick det snabbt. Folk vi känner och inte känner har varit med och donerat trä och byggt kiosken, kommit med kassaapparat och ringklocka. En målerfirma har målat kiosken också, det har varit väldigt rörande att se så många som vill hjälpa till, säger Bettina.

Det dröjde inte länge innan nyheten om Marius glasskiosk spridit sig i byn Ishöj. Intresset var stort och nya kunder strömmade in för att köpa glass.

– Vi får så många leenden glada besökare. Folk skriver fina mejl, både folk vi känner och folk vi inte alls känner. Det ger mig hopp om om att vi människor kan göra mer i vardagen för andra människor, säger Bettina.

Marius har nu lärt sig att driva affär och kan skilja olika valörer på sedlar med händerna. Han har även fått flera nya vänner.

Vilken duktig och driven kille du är Marius. Du bevisar verkligen att man kan klara allt, bara man vill!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...