Bondens hämnd på den hala bilförsäljaren är helt klockren.

Bilförsäljare har ju ett rykte om sig att vara riktigt skickliga och lite luriga när det handlar om affärer. Och den här bonden råkar ut för just en sådan bilförsäljare som är riktigt hal och lyckas trissa upp priset rejält på en bil bonden vill köpa. Jag tror den här historien är påhittad men jag älskade verkligen att läsa om hur bonden kom på den perfekta hämnden för att lära bilförsäljaren en liten läxa. Jag tror ni kommer gilla den också så därför ville jag dela den med er. Om ni har någon kompis som ni tror kommer gilla den – ja då får ni gärna dela den här vidare sen!

En lurig gammal bonde åkte en dag för att köpa en ny flakbil till sin gård. Han hade sett en annons i tidning och priset hade tilltalat honom ordentligt. När han hade samtalat med bilförsäljaren och berättat vilket fordon han var ute efter satt de sig ner för att skriva på pappren. Försäljaren räckte över räkningen till bonden varpå han svarade:

”Det här är ju inte priset som stod i annonsen!”

Försäljaren började då informera bonden om alla extrafunktioner han fick med bilen som till exempel extra bra bromsar, förstärkta fönster, specialdäck och så vidare och detta var anledningen till att priset var lite högre. Bonden, som verkligen behövde den nya flakbilen, var helt enkelt tvungen att acceptera priset. Så han köpte bilen och körde hem.

Fyra månader senare blev bonden uppringd av försäljaren som frågade honom:

”Min son går i årkurs fyra och nu ska de göra ett projekt i skolan där de behöver en kossa. Har du möjligen en till salu?”

”Jo, jag har några kossor och jag kan sälja dem för 5000 kronor styck. Kom och ta en titt och välj sedan ut den du vill ha”, svarade bonden.

Försäljaren svarade att han och hans son skulle komma förbi direkt. När de hade spenderat några timmar på ängen och tittat på alla bondens kossor bestämde de sig för en av dem och försäljaren började skriva ut en check på 5000 kronor till bonden.

”Vänta lite nu, det där är inte slutpriset på kossan. Du får en hel rad extragrejer med som du måste betala för”, sa bonden.

”Va? Vad då för extragrejer?” undrade försäljaren.

Bonden plockade då fram en produktbeskrivning han skrivit och lämnade över till försäljaren. Där stod:

Vanlig kossa: 5 000 kronor
Extra mage: 750 kronor
Förvaringsutrusning: 600 kronor
Låda för hö: 1200 kronor
Två horn: 450 kronor
Läderklädsel: 1 250 kronor
Automatisk flugsmälla: 380 kronor
Gödningsmedel: 1 850 kronor
Totalt pris: 11 480 kronor

Jag älskar verkligen hur listig den här bonden var, gilla gärna om du också tycker bondens kontring var helt klockren.