Börje Salmings viktiga uppmaning inför julen: ”Ta hänsyn till barnen”

Julen är framför allt barnens högtid – och det ska inte en förälder som har svårt att hantera alkohol få förstöra. Så enkelt är det, och det tycker också folkkäre idrottslegendaren Börje Salming. Hans engagemang i frågan är också anledningen till att han samarbetar med nykterhetsorganisationen IOGT-NTO:s kampanj ”Vit jul”.

– Visst kan man kanske dricka en julöl, men om du inte kan hantera alkoholen så ska du ge fan i den, säger Börje till Gefle Dagblad.

I samarbete med nykterhetsorganisationen IOGT-NTO är Börje Salming nu ambassadör för kampanjen ”Vit jul”. Detta för att uppmärksamma och hjälpa barn som far illa vid denna högtid på grund av föräldrar som inte kan hantera alkohol.

– Jag är inte nykterist, jag tycker om att ta en öl och en snaps. Men julen är en högtid för hela familjen, då kan man inte kröka på som om man är med sina kompisar. Det är viktigt att ta hänsyn till barnen och se till att de är glada och mår bra, säger han till Gefle Dagblad.

Hockeylegendarens egna jular som barn var inte stökiga, men han är medveten om att det är många barn som far illa – och vill därför uppmana alla föräldrar att tänka efter en extra gång innan snapsen åker fram. För julen är barnens högtid – det får vi aldrig glömma bort.

Foto: Joel Marklund / Bildbyrån.

Nu ser vi till att påminna alla om julens sanna budskap, och att denna varma högtid alltid ska tillhöra barnen. Det ska inga föräldrar som har svårt att hantera alkohol få förstöra.

Dela gärna så att fler får ta del av Börje Salmings viktiga uppmaning!