Brandkåren samlade in 280 000 kronor till döda kollegans familj.

I februari i år dog en 40-årig brandman efter att ha blivit påkörd av en bil när han arbetade vid en trafikolycka. Den tragiska olyckan skedde i Märsta utanför Stockholm och mannen fördes i ilfart med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där han senare avled. – Vi är djupt berörda och hela brandkåren Attunda har sorg. Våra tankar är hos hans familj, släkt och vänner i denna ofattbart svåra tid, sa Ida Texell, förbundsdirektör och räddningschef till Aftonbladet efter olyckan. Nu, tre månader senare, har mannens kollegor samlat ihop 280 000 kronor till hans familj.

Brandkåren i Attunda delade igår ett inlägg om insamlingen på sin Facebooksida.

”Den 9 februari omkom vår kollega och vän Anders Swärd tragiskt efter en olycka vid insats. Efter en omfattande insamling till minne av honom har pengarna nu överlämnats till familjen.

Bidragen har kommit från privatpersoner, föreningar och kollegor från hela Sverige, men också från andra länder. Helena, Anders fru, sänder sitt varmaste tack till allmänheten som stöttat henne och barnen med både bidrag, kondoleanser och omtanke.”

Vilken fin gest av kollegorna! Denna man dog som en hjälte – när han hjälpte människor i nöd efter en trafikolycka.

Vila i frid, Anders.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna