Brandmannen hyllas över hela världen för sitt fina sätt att lugna skadade pojken.

En otäck trafikolycka inträffade i Kalifornien och fem barn skadades. Både räddningstjänst och civilia hjälpte till i kaoset, men det var en speciell man som stod ut. Brandmannen Casey Lessard såg att ett av de skadade barnen behövde behövde lugnas och skyndade sig fram till pojken. Han tog fram sin mobil, lade sig bredvid på marken och spelade upp animerade filmen ”Happy Feet” i sin mobil för att lugna honom, skriver 9 News.

– Vi gör allt vi kan för att lugna dem. Han blev lugn direkt av videon, säger brandkårschefen Darren Peterson till 9 News.

Barnen och den vuxna föraren färdades i en SUV när de åkte av vägen. Bilen voltade flera gånger och taket krossades, skriver Sun Herald.

En före detta brandman, Rick Camarena, blev ögonvittne till det hela och var en av många som skyndade till platsen.

– Jag såg fem barn kastas ut. Jag är utbildad, jag hjälpte dem, säger han till Sun Herald.

Det var dock en annan hjälte som med all rätt fick störst uppmärksammhet. Bilderna på brandmannen Casey Lessard sprids som en löpeld på internet och det är så fint att se hur han lugnar en av pojkarna som varit med i olyckan.

brandmannen2

Chefen för brandkåren i området, Darren Peterson, berättar att brandmän försöker göra allt för att trösta och ta hand om barn som är inblandade i olyckor och traumatiska händelser.
– Vi gör allt vi kan för att lugna ner dem. Videon lugnade ner honom omedelbart, säger Peterson.

De inblandade behandlas nu på sjukhus och jag håller verkligen tummarna för att det gick bra för alla i olyckan och att de repar sig så snart som möjligt. Ett stort tack till alla som hjälpte till vid olyckan och visade medmänsklighet!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.