Brandmannen räddade 9 månader gammal bebis från att dö i branden. 17 år senare är de bästa vänner.

Mike Hughes har jobbat som brandman i många år, men få händelser har etsat sig fast i hans minne som en historia för 17 år sedan. Mike och hans kollegor fick ett larm om en brand i ett hus och när de kom fram till platsen var stället övertänt, det var en fullt utvecklad brand. Mike tvekade dock inte. Han gick in i huset och där inne fann han en 9 månader gammal bebis, som han lyckades rädda ur lågorna. En fotograf fanns på plats och tog en bild på Mike när han bär ut bebisen i sina armar. ”När vi kom fram, var en stor del av huset redan uppslukat av eld. Jag hittade [henne] hopkurad i hennes spjälsäng i sovrummet”, minns Mike tillbaka i ABC News. Tack vare brandmännen blev ingen i familjen skadad i branden. Åren gick, men Mike kunde inte sluta att tänka på den där bebisen han hade räddat en gång i tiden. Han ville veta hur det gått för flickan han räddat och började forska i saken. Det som hände sedan träffar mig rakt i hjärtat.

abc1

1998 blev brandmannen Mike Hughes stor hjälte när han räddade en 9-månaders bebis ur ett brinnande hus i Wenatchee, Washington. Händelsen fick stor inverkan på Mark och han kunde helt enkelt inte släppa det som hände den där dagen för 17 år sedan. Han bestämde sig för att leta upp flickan.

Han började sitt detektivarbete på Facebook och efter ett tag träffade han rätt. Flickan som han räddade heter Danielle Davison.

”Jag skickade henne ett meddelande som lydde: ’Jag tror jag bar ut dig från elden när du var bebis’”, säger Hughes. ”Hon svarade och testade mig.. ’Jaha, vad gjorde min mamma?’ Jag svarade: ’Tja, hon var på jobbet och din pappa var där.’”

Skarmavbild 2016-02-07 kl. 11.22.10

När Danielle förstod att Mike talade sanning fortsatte de prata. De fick en väldigt bra kontakt och Mike blev som en extrapappa för Danielle.

I maj förra året kom ett för Mike oväntat meddelande från Danielle. Hon ville att Mike skulle komma och fira hennes examen. ”Det betydde otroligt mycket för mig. Jag var väldigt glad”, säger Mike.

mike1

När väl Danielle tog studenten fanns Mike på plats med familjen. Det blev ett känslosamt möte för alla inblandade. Hade Mike inte visat ett så stort mod för 17 år sedan hade Danielle förmodligen inte varit vid liv idag. Danielle höll ett tal för att tacka Mike och hans kollegor och då kunde Mike inte hålla tårarna borta.

”Hon sa saker som ’Jag skulle inte vara här om det inte varit för dig och dina kollegor’”, säger Mike och fortsätter: ”Hon var den tredje personen jag drog ut från en brand, så jag säger alltid att nummer tre är mitt lyckonummer.”

mike1

Jag blir faktiskt rörd när jag ser vilken fint band som finns emellan Danielle och Mike. ”Detta är vad min karriär och brandkåren handlar om”, säger Mike och jag kunde inte säga det bättre själv.

Det är mycket lättare att vara en hjälte än en hederlig människa. En hjälte kan vem som helst vara en enstaka gång, men en hederlig människa måste man vara hela livet igenom. Och det är ingen lätt sak. Dela gärna vidare om du tycker att Mike och alla andra brandmän förtjänar vår respekt och uppskattning!