Brandmännen bär iväg döende mannen till skogen – för att uppfylla hans sista önskan

I många år arbetade Edward Reis som skogsvaktare. Han älskade allt som hade med naturen att göra – och spenderade gärna hela dagarna ute i det gröna.

När Edward insjuknade i multipel skleros, MS, försvann dock den möjligheten. På grund av Edwards tillstånd och svårigheterna att transportera honom kunde han inte lämna ålderdomshemmet – och det gick flera år utan att han över huvud taget kunde vistas utomhus.

Men tack vare några underbara själar skulle han få sin sista önskan uppfylld…

Edward Reis bodde på ålderdomshemmet EvergreenHealth Hospice. En dag berättade han om sin önskan för föreståndaren Curt Huber: allt han ville var att ta sig utomhus en enda gång till. 

Föreståndaren tog upp situationen med sjuksköterskorna. En av dem, Leigh Gardner, hade blivit god vän med Edward och hon visste direkt att hans önskan var tvungen att uppfyllas.

Snart fick Leigh Gardner en idé.

Bildkälla: Facebook

”Hon föreslog att vi skulle ta kontakt med den lokala brandstationen, så att de kanske kunde hjälpa till att transportera Edward till detta sista bsesöket i naturen”, skriver Evergreen Hospice Volunteers på Facebook.

Sagt och gjort – och brandmännen på Snohomish County Fire District hade inget emot att hjälpa till.

Den 26 mars 2014 gick Edwards sista önskan så i uppfyllelse. Brandmännen anlände till ålderdomshemmet, bar ut Edward och körde iväg på en tre timmar lång utflykt till en park i den amerikanska staden Edmonds.

Bildkälla: Evergreen Hospice Volunteers (Facebook)

Personalen bar Ed upp och ner för alla stigar. Han fick en sista gång känna den friska luften, höra fåglarna kvittra och lyssna till vindens sus i träden – allt det som han en gång i tiden hade älskat så mycket.

En av brandmännen som var med på utflykten var Shane Cooper.

– Du vet, jag böjde mig över honom och frågade: ”Är du glad nu?”. Han svarade: ”Jag är väldigt lycklig”, säger Shane Cooper till ABC.

Kort därefter gick Edward Reis bort. Han somnade in med vetskapen om att han hade fått uppfylla sin sista önskan – att få vara ute i naturen.

Så rörande – jag blir helt tårögd. Dela gärna vidare om du också tycker att det var underbart gjort av alla människor som hjälpte till att uppfylla Edwards sista önskan!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna