Kvinnan SMS:ar taxichauffören och ber honom spela pojkvän – hennes liv hänger på det

Taxichaufförer har ett hårt yrke. Förutom att vissa kör oregelbundna tider, ibland på nätterna, och de får möta alla sorters människor. Det finns också exempel på när kunder betett sig riktigt illa och till och med gått så långt att skada chauffören,

För taxichauffören Brandon Gale var det däremot en helt annan femma. En vanlig kväll när han var på väg att hämta upp en kvinna fick han plötsligt ett meddelande av henne.

Hon bad honom om en tjänst – och det skulle visa sig vara stort allvar.

Det var förra tisdagen som Brandon Gale var ute på ett taxiskift. Han körde för den populära taxitjänsten Uber, där kunder via telefonen bokar en bil samtidigt som chauffören själv väljer vilken resa den vill ta med sin privatbil.

”Låtsas vara min pojkvän”

Brandon fick en körning bara några minuter bort och tog den. Men på vägen fick han ett meddelande från kvinnan han skulle hämta upp.

”När du kommer hit, kan du låtsas att vara min pojkvän”, sa kvinnan enligt Brandons berättelse han delat med sig av via Facebook.

Bildkälla: Shutterstock

Brandon var till en början kluven. Han frågade varför och kvinnan svarade att hon bara behövde någon som låtsades vara hennes flickvän och inte taxichaufför.

Fick syn på kvinnan

Brandon förstod att någonting inte stod rätt till. Han tog bort dekalerna på bilen och såg till att sin vigselring inte syntes genom rutan.

När han kom fram några minuter senare fick han syn på en kvinna och en man ute på trottoaren.

”Jag vevade ner rutan och där stod en kvinna och en man och pratade. Kvinnan var min kund och hon vände sig om och skrek mot mig: ‘Hej älskling, jag kommer snart'”, skriver Brandon.

Berättade det allvarliga Brandon

Brandon gick in i rollen som hennes pojkvän och svarade glatt. Han vinkade till mannen som halvt vinkade tillbaka, innan kvinnan sedan satte sig i baksätet.

När de rullade därifrån pustade kvinnan ut.

Bildkälla: Shutterstock

Tidigare under kvällen hade kvinnan varit på ett nöjesfält tillsammans med ett gäng kompisar. En av personerna i gänget var mannen som Brandon precis sett på trottoaren, och kvinnan berättade att han inte kunde ta ett nej och hade följt efter henne.

Han sa att han bara var en gentleman som ville följa henne till bilen, men kvinnan blev obekväm i situationen. Hon försökte i sin tur skaka av sig mannen genom att säga att hon glömt sina nycklar, men när han då erbjöd henne skjuts valde hon att ringa efter ”sin pojkvän”.

”Var en god förebild”

Brandon var tagen av händelsen, och framför allt mannens agerande. I Facebook-inlägget skriver han nu ett långt meddelande om att män måste sluta vara så på och kunna lära sig att ta ett nej.

Bildkälla: Facebook/Brandon Gale

Inlägget har delats över 1000 gånger sedan förra onsdagen och mängder av människor hyllar Brandon för sitt agerande.

”Det är en skyldighet. Lär dig att ta ansvar för dina handlingar. Våra söner tittar på och de lär sig hur du behandlar kvinnorna i ditt liv och ser det som ett exempel. Var en god förebild”, skriver Brandon på Facebook och tipsar andra att använda just det systemet med meddelanden som den kvinnan han plockat upp utanför huset använde.

UPDATE: Thank you for helping to get the word out. More people need to know that you can use the Uber and Lyft apps to…

Posted by Brandon Gale on Wednesday, 31 July 2019

Alla ska kunna känna sig trygga att ta sig hem från nöjesfältet, krogen, restaurangen eller var man nu har varit.

Snälla. dela vidare artikeln för att hylla Brandon för sitt fina agerande – och för att tipsa andra om hur man kan komma ur liknande situationer som den här kvinnan tvingades uppleva.