Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Brevbäraren inser varför fattiga pojken läser reklam. Nu berör hans svar en hel värld.

12-årige Matthew Flores från Salt Lake City, USA, älskar att läsa. Men på grund av familjens ansträngda ekonomi har de inga böcker hemma. Så han frågade alltid brevbärararna om han kunde få så mycket reklam som möjligt. En dag ställde han frågan till brevbäraren Ron Lynch – som svarade med ett Facebook-inlägg som spridit sig som en löpeld.  

Här nedanför är brevbärarens meddelande på Facebook. Han skriver: ”Han berättade för mig att han önskade sig böcker som han kunde läsa. Jag sa till honom att det finns massvis på biblioteket, men han berättade att familjen inte hade någon bil och inte hade råd att åka buss.”

Så Ron uppmanade alla sina vänner att skänka böcker till den lille pojken. Först trodde han att det kanske kunde bli en 50-60 stycken, men det blev mycket mer än så. Inlägget spreds till Storbritannien, Australien och Indien.

Posted by Ron Lynch on den 24 juli 2015

Ron berättar för Huffington Post att hundratals böcker har levererats till 12-årige Matthew och att hundratals fler är på väg.
– Jag är chockad och helt överväldigad över responsen. Jag förtjänar lite av hyllningarna, men det är framför allt alla ni som tog er tid och verkligen skickade böcker som är de riktiga hjältarna, säger han till Huffington Post.

På bilden nedanför står Matthew med sin syster Jasmine, och en av alla bokhyllor som nu kommer att bli fyllda till bredden.

Posted by Ron Lynch on den 28 juli 2015

– När de kom med alla böcker trodde jag att det var ett misstag, men de var verkligen till mig, berättar Matthew för Deseret News.

Han har lovat att läsa varje bok, och sen dela med sig av dem till andra barn. För han kommer nog inte att få plats med alla böcker hemma.
– Jag är överlycklig, säger han.

Some of the generosity from FB friends!

Posted by Ron Lynch on den 29 juli 2015

Medier i hela världen skriver nu om brevbärarhjälten Ron Lynch och insatsen han gjort för Matthew. Fantastiskt!

Wow!

Posted by Ron Lynch on den 26 juli 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...